Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

Tilpasninger ] [ Debian GNU/Hurd ] [ Nyheder ] [ Opsætning ] [ Hurd-cd'er ] [ Dokumentation ] [ Udvikling ] [ Kontakt ]

Debian GNU/Hurd

Introduktion

Hurd er en samling servere der kører ovenpå GNU Mach-mikrokernen. Sammen udgør de grundstammen i GNU-styresytemet.

For tiden findes Debian kun til Linux og kFreeBSD, men med Debian GNU/Hurd er vi begyndt også at tilbyde GNU/Hurd som en udviklings-, server- og skrivebordsplatform.

Udvikling

Hurd er under aktiv udvikling, men giver ikke den ydelse og stabilitet som man forventer fra et produktionssystem. Desuden er kun cirka tre fjerdedele af Debian-pakkerne blevet tilpasset til GNU/Hurd. Der er stadig nogle få ting at ordne, før vi kan udgive, se TODO-listen.

Indtil da kan du deltage i udviklingen hvis du har lyst. Afhængigt af din erfaring og den tid du har til rådighed kan du hjælpe os på mange forskellige måder. For eksempel har vi brug for erfarne C-programmører til at udvikle og implementere nye funktioner og til at rette og finde fejl i systemet. Failed-siden viser en liste over fejlende pakker og en opsummering af hvorfor. Hvis du ikke har særlig megen erfaring med programmering i C, kan du alligevel hjælpe: Enten ved at teste de eksisterende systemer og rapporterer fejl, eller ved at prøve at kompile nogle af de endnu ikke tilpassede programmer, som du har erfaring med. Det er også vigtigt at skrive dokumentation, eller at vedligeholde websider.

Tilpasning

Tilpasning af pakker er normalt ganske trivielt, der er kun et par fælder, de kan falde i, en liste over almindelige problemer er tilgængelig.

Hvordan deltager jeg?

For at udvikle skal du først og fremmest installere Debian GNU/Hurd (opdateret 11. juni 2011) og vænne dig til den. Tilmeld dig også til postlisterne og prøv at få en fornemmelse af hvor langt vi er kommet i udviklingen. Tilbyd din hjælp og vi fortælle hvad der er behov for.