Ports ] [ Debian voor Sparc ] [ Dankwoord ] [ Porten ] [ Problemen ]

Documentatie over de overzetting van Debian naar SPARC

Debian-pakketten overzetten naar SPARC

Als u een officiële medewerker wilt zijn van het geschikt maken van Debian voor SPARC, moet u een geregistreerde Debian-ontwikkelaar zijn. Dat wil zeggen dat uw publieke sleutel moet voorkomen in de officiële sleutelbos.

De inspanningen voor het overdragen van Debian naar SPARC zijn nu georganiseerd rond het uitstekende wanna-build-systeem dat voor het eerst gebruikt werd voor het overdragen van Debian naar m68k. Met het bestaan van wanna-build komt het overdragen neer op het opsporen van de pakketten waarvoor de automatische compilatie faalde, om dit dan te gaan onderzoeken om te kunnen bepalen wat er fout ging.

Logboeken van mislukte compilaties zijn te vinden op de webpagina's van de buildd van SPARC 64. Ook kunt u wanna-build e-mailen en vragen naar de logboeken van de mislukte compilaties (zie het bestand README.mail uit de wanna-build-distributie).

Ernstige overzetters zouden moeten leren hoe ze kunnen omgaan met wanna-build via e-mail. U zult Ben Collins <bcollins@debian.org> moeten vragen om uw publieke sleutel toe te voegen aan de lijst met bekende sleutels.

Alle ontwikkelaars van Debian kunnen gebruik maken van Debian's overzettingscomputers om hun pakketten te testen op de SPARC-architectuur.

Ik ben geen officiële ontwikkelaar; kan ik toch helpen?

Zeker. In feite vereist het meeste van het echte werk in een overzetting van Debian geen officiële status, alleen kennis. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen:

Dus ga uw gang en stuur een e-mail naar <debian-sparc@lists.debian.org> met een beschrijving van hoe u zou willen helpen. We zijn er zeker van dat er iemand is die u op weg kan helpen.