Nota: El document original és més nou que aquesta traducció.

Llançaments de Debian

Llançaments segons l'estat

Debian sempre té al menys tres llançaments en manteniment actiu: «stable», «testing» i «unstable».

stable

La distribució «stable» conté la última distribució de Debian llançada oficialment.

Aquesta és el llançament per a producció de Debian, la que recomanem que s'utilitze primàriament.

La distribució «stable» actual de Debian és la versió 9, amb el nom en clau stretch. Va ser llançada inicialment amb la versió 9 el 17 de juny de 2017, i la seva última actualització, amb versió 9.5, va ser llançada el 14 de juliol de 2018.

testing

La distribució «testing» conté paquets que no han estat encara acceptats a una distribució «stable», però que estan a la cua per a fer-ho. El gran avantatge d'utilitzar aquesta distribució és que té versions més recents de programari.

Vegeu les PMF de Debian per a més informació sobre què és «testing» i com es transforma en «stable»

La distribució «testing» actual és buster.

unstable

El desenvolupament actiu de Debian té lloc a la distribució «unstable». Generalment, aquesta distribució és emprada pels desenvolupadors i aquells a qui els agrada viure al límit.

La distribució «unstable» s'anomena sempre sid.

Índex dels llançaments

Les pàgines per als llançaments obsolets de Debian es deixen intactes, però els llançaments només es poden trobar a un arxiu separat.

Vegeu la Debian FAQ per una explicació d' on vénen aquests noms en clau.

Integritat de les dades als llançaments

La integritat de les dades està assegurat per un fitxer Release signat digitalment. Per a assegurar-vos de que tots els fitxers pertanyen al llançament, es copien les sumes de comprovació de tots els paquets al fitxer Release.

Les signatures digitals per a aquest fitxer es guarden al fitxer Release.gpg, utilitzant la versió actual de la clau de signat de l'arxiu. Per a stable i oldstable es genera una signatura addicional emprant una clau fora de línia generada específicament per a un llançament per un membre de l'equip de llançament de la versió estable.