HostingChecker, Varna, Bulgarien

På HostingChecker har vi fria verktyg för utvecklare och systemadministratörer som vi utvecklar konstant. Vårt huvudverktyg visar data på vem som är värd för en webbplats, vad IP-adressen är, ASIN, var domänen hostas och reverse-DNS. Vi har även ett reverse-IP-lookupverktyg som kan få information om hur många domäner som hostas bakom en enstaka IP-adress, och kan identifiera de angränsande domänerna. För närvarande har vi 4 Dell r720-servrar som har ungefär 12 virtuella servrar var.

u

Vi använder dem för verktygen, samt för skrapning och analys av data. Vi har även en webbserver med Nginx som reverseproxy för Apache. Vi använder även Debian som en bas för våra sajthastighetsverktyg som vi använder när vi gör kontroller för vårt projekt i Storbritannien https://top5hositng.uk. Detta verktyg övervakar kontinuerligt demo-webbplatser på olika hosts för deras webbprestanda (stacken är Coach, Browsertime, PageXray och Graphana).

Vi valde Debian framför andra Linuxdistributioner på grund av dess långa livscykel, stabilitet, låga resursavtryck, fantastiska gemenskap och pakethanterare. Debian gör en systemadministratörs arbete mycket lättare.