Debians stabilitet

25. januar 1998

Debian hovedsystem er en Pentium 90 med 64 MB RAM venligt stillet til rådighed af en af vore donorer, Novare, som også har doneret sit sted i Texas, det support og Internet-forbindelse. Det leverer dagligt over 100.000 e-mails , kører GNOME-projektets CVS-server, er vores primære ftp-server som mange spejlingssystemer dagligt tilgår, er vært for vores fejlrapporteringssystem og mange projektværktøjer, og er "hjem"-system for vore 200 udviklere, der dagligt oversætter, uploader og henter ved hjælp af systemet. Det er en større belastning end man kan udsætte en enkelt, kommerciel arbejdsstation for, med mindre man kører Linux. Et Microsoft NT-system med en Pentium Pro og 128 MB RAM ville ikke kunne komme i nærheden af den belastning, som dette system uden problemer håndterer hver dag. Systemet kørte tre måneder i træk uden at blive genstartet.

Det følgende citat er fra Bruce Perens (tidligere formand for Debian og bestyrelsesmedlem af SPI) som arbejder hos Pixar:

Jeg syntes at tre måneder uden at genstarte var noget særligt. Da jeg nævnte det til vore udviklere, viste en af dem mig nogle oplysninger om sit system, Det havde kørt i 450 dage, og blev kun lukket for at det kunne flyttes til en anden etage. Netværket og styreprogrammerne til harddisken havde håndteret ti millionervis af interrupts i løbet af den tid.