MAPS: Et bemærkelsesværdigt projekt

23. februar 1998

Som de fleste der bruger Internet meget, er Debians udviklere plaget af spam blandt deres e-mails. Nyligt har spammere endda sendt meddelelser til vores Internet-baserede fejlrapporteringssytem. Salgsmeddelelser er dukket op blandt fejlrapporter.

Af den grund er Debians servere blevet sluttet til MAPS, Mail Abuse Protection System, Systemet til beskyttelse mod postmisbrug. Det er et netværk af systemadministratorer som er enige om, frivilligt at afvise e-mails fra steder der støtter spammere eller har dårlige anti-spam-regeler. Deres websted er på adressen http://www.vix.com/. MAPS bestyrer Realtime Blackhole-listen. Det er et system som giver omgående mulighed for at opdatere listen over systemer som vi nægter af modtage post fra, og det giver mulighed for at forhindre spam under udsendelse. Fordi mange systemer deltager kan MAPS skabe opmærksomhed hos de anførte steder, og kan overtale dem til at opdateres deres anti-spam-retningslinier. MAPS står også for Transport Security Initiative, en metode til uddannelse af uskyldige steder der anvendes af spammere til videresendelse af spam, så de kan lære hvordan man forhindrer det.

MAPS har forbedret hele Internet, og det er værd at støtte. Vi arbejder på forbedringer af Debians postprogrammer så Debians-brugere kan tilslutte sig MAPS med en enkelt kommando. Hvis du ønsker at tilslutte dig nu, kan du gøre det ved hjælp af vejledningen på MAPS' websted: http://maps.vix.com/rbl/usage.html.