MAPS: Ett projekt värt din uppmärksamhet

23 februari 1998

Som de flesta som använder Internet mycket har Debianutvecklare plågats av elektronisk skräppost, spam. Nyligen har skräppostare till och med skickat brev till vårt direktanslutna felrapporteringssystem; försäljningsmeddelanden har dykt upp bland felrapporterna.

På grund av detta har Debianservrarna gått med i MAPS, Mail Abuse Protection System, ett nätverk av systemadministratörer som tillsammans kommer överens om att frivilligt avvisa e-post från platser som stöder skräppostare, eller som har dålig hållning mot skräppostare. Deras webbserver finns på http://www.vix.com/. MAPS driver Realtime Blackhole List, vilket är ett system som gör det möjligt för dem att uppdatera listan vi avvisar e-post från omedelbart, och ger dem förmågan att stoppa pågående skräppostande. Eftersom så många system deltar, kan MAPS tilldra sig uppmärksamhet från de anstötsväckande system och övertala dem att omforma sin skräppostpolitik. MAPS driver även Transport Security Initiative, ett program för att undervisa oskyldiga platser som används som relän av skräppostare angående hur man blockerar skräppost.

MAPS har förbättrat hela Internet, och är värt ditt stöd. Vi arbetar på att förbättra Debians e-postprogram så att Debiananvändare kan gå med i MAPS med ett enkelt kommando. Om du vill gå med nu kan du göra så enligt instruktionerna på MAPS-webbplatsen: http://maps.vix.com/rbl/usage.html.