Debian v2.0 ("hamm") i betatest

24. juni 1998

På trods af en betydelig forsinkelse, er Debian 2.0 (hamm) officielt udgivet som beta til i386- og m68k-arkitekturerne. Pakkerne på ftp.debian.org er opdateret og klar til at blive hentet. Spejlingsstederne har travlt med at få hentet de seneste ændringer og skulle være klar sidst på dagen (tordag morgen, som det allerseneste).

Debian 2.0 markerer overgangen fra det tidligere libc5 til det nyere libc6. Da dette er en omfattende ændring, brugte vi lang tid på at sikre os at alt virkede som det skulle.

Ændringerne i hamm er begrænset til vigtige fejlrettelser, så du bør ikke løbe ind i mange ændringer fra nu og til den officielle udgave. Jeg anbefaler at interesserede opgraderer fra Debian 1.3 (bo) til 2.0. Denne sidste test skulle hjælpe os med at eliminere de resterende opgraderings- og installationsproblemer, som formentlig vil dukke op.

Debian-distributioner til Alpha, Sparc og PowerPC er også tilgængelige i unstable-træet. De vil formentlig udgives sammen med Debian 2.1.

For at undgå problemer med at kun at opgradere pakker via dpkg, dselect eller dftp (på grund af mulige libc5/libc6-konflikter), anbefales det at følge opgraderingsproceduren. Dette dokument findes på http://bhmit1.home.ml.org/deb/faq og ../../releases/hamm/upgrade.faq (dødt link) på det aktuelle websted.

Sp: Hvordan opgraderer jeg fra en tidligere version af Debian?
Sv: Der er flere måder:

  1. autoup.sh – Dette er et script som opgraderer programmerne i den rigtige rækkefølge, samt til og med henter deb-arkiverne for dig. På grund af de løbende ændringer i arkivet, er et tar-arkiv med pakker som var tilgængelige da autoup.sh senest blev udgivet, tilgængelig. Der er udgaver på: ../../releases/hamm/autoup/ (dødt link) på det aktuelle websted
    http://www.taz.net.au/autoup/
    http://debian.vicnet.net.au/autoup/
    http://www.uk.debian.org/releases/hamm/autoup/ (dødt link) (ftp: findes også)
  2. apt-get – Dette er kommandoliniedelen af Debians fremtidige pakkehåndteringprogram. Den kan pakkernes rangorden og henter dem fra et lokalt arkiv, http- og ftp-steder. Den kan flette oplysninger fra flere steder sammen, så du kan anvende din cd, et ajourført filspejl, et non-us-sted i den bedste kombination af hastighed, udvalg og ajourførthed (hvis det ikke er gået op for dig, er dette min favorit). Kør blot apt-get update; apt-get dist-upgrade. Bo-versionen findes på: https://www.debian.org/~jgg/ og på det aktuelle websted. Hamm-versionen findes i project/experimental.
  3. Gør det pr. håndkraft. Der er dokumentation på: http://www.gate.net/~storm/FAQ/libc5-libc6-Mini-HOWTO.html, men autoup.sh automatiserer dette, så de allerfleste vil næppe gøre det.