Debian GNU/Linux 2.0 "hamm" udgivet

24. juli 1998

Debian GNU/Linux 2.0 "Hamm" er officielt blevet udgivet til arkitekturene i386- og m68k.

Den kan hentes på følgende måder:

Debian 2.0 indeholder över 1500 oversatte binære pakker med bidrag fra over 400 udviklere, inklusive alle favoritterne: webservere, GIMP, gcc, egcs, XFree86, SQL-servere og mange andre værktøjer og hjælpprogrammer. Det markerer også overgangen fra den ældre libc5 til den nyere libc6.

Debians stærke pakkehåndteringsprogram "dpkg" gør det let at installere, vedligeholde og opdatere pakker, også den avancerede håndtering af afhængigheder og opsætninger. Pakker fra andre distributioner kan let installeres med værktøjet "alien".

Debians udviklingsdistributioner til Alpha, Sparc og PowerPC er også tilgængelige under træet "unstable" på ftp-stedet, og vil formentlig blive udgivet med Debian 2.1 "slink". Pt. arbejdes der på UltraSparc, Netwinder og Hurd-baserede distributioner.

Hvorfor Debian GNU/Linux?

Opgraderingsoplysninger

För at undgå problemer med at kun at opgradere pakker ved hjælp af dpkg, dselect eller dftp (på grund af mulige konflikter mellem libc5 og libc6) anbefaler vi en specifik opgraderingsprocedure. Dokumentet der beskriver denne procedure befinder sig på

https://www.debian.org/releases/hamm/HOWTO.upgrade

Der er flere måder at opgradere fra en tidligere udgave:
 1. autoup.sh - Dette er et script som opgraderer programmerne i denne rigtige rækkefølge, samt til og med henter deb-filerne for dig. På grund af de aktuelle ændringer i arkivet er der gjort en tar-fil tilgængelige, indeholdende pakker som var tilgængelige da autoup.sh senest blev udgivet. Dette findes på udviklerhjørnet på Debians websted, men nyere versioner findes på:
  • https://www.debian.org/releases/hamm/autoup/ (dødt link)
  • http://ftp.debian.org/debian/hamm/hamm/upgrade-i386/ (dødt link)
  • http://www.uk.debian.org/autoup/ (dødt link)
  • http://debian.vicnet.net.au/autoup/ (dødt link)
  • http://www.taz.net.au/autoup/ (dødt link)
 2. apt-get - Dette er kommandoliniedelen af Debians fremtidige pakkehåndteringsprogram. Den ved hvordan pakkerne sorteres, og kan hente dem fra lokale arkiver, http- og ftp-steder, så du kan bruge din cd, et opdateret filspejl, og et non-us-sted til den bedste kombination af hastighed, udvalg og nyeste versioner. Kør blot "apt-get update; apt-get dist-upgrade". Bo-versionen findes på: http://ftp.debian.org/debian/hamm/hamm/upgrade-i386/ (dødt link). "Hamm"-versionen findes i project/experimental.
 3. I hånden - der er dokumentation på https://www.debian.org/releases/hamm/autoup/HOWTO/libc5-libc6-Mini-HOWTO.html (dødt link) men autoup.sh automatiserer bare dette, så det er det mindst bekvemme alternativ.

Om Debian

Debian GNU/Linux er en fri distribution af styresystemet Linux. Det vedligeholdes og opdateres via de mange brugere, som frit stiller tid og arbejdskraft til rådighed.

Kontaktoplysninger

För yderligere oplysninger, send en e-mail på engelsk til mailto:press@debian.org eller besøg Debians websted på https://www.debian.org/.