Debian deltager i Googles "Summer of Code"

8. maj 2006

Debian-projektet deltager i årets "Summer of Code" (Kodningssommer). Flere end 50 udviklingsopgaver dækker generelle forbedringer, kvalitetskontrol, udgivelse af test af distributionen, pakkehåndtering, nye programmer, sikkerhed, infrastruktur og forbedring af specifikke pakker. En Debian-udvikler vil fungere som mentor for de studerende, der arbejder på disse opgaver. Debians deltagelse koordineres af Baruch Even baruch@debian.org.

"Summer of Code" tilskynder studerende til at deltage i open source-udvikling og få yderligere programmeringserfaring. De får mulighed for i tre måneder at arbejde på et open source-projekt, som de har valgt. Nogle idéer er mere kodeintensive, mens andre kræver en stærkere teoretisk baggrund.

Studerende kan søge om at deltage i "Summer of Code" og en bestemt opgave fra den 1. til 8. maj (17.00 Pacific Daylight Time). Google kontakter mentororganisationen, og foreslagene rangordnes af mentorerne der arbejder for disse organisationer. Den 23. maj offentliggør Google listen over accepterede foreslag fra de studerende. Deltagerne vil arbejde på opgaverne indtil den 21. august.

Debians opgaveforeslag er anført på Wiki'en.

"Summer of Code" er dokumenteret på Googles websted.

Om Debian

Debian-projektet er en organisation bestående af mere end tusinde fri software-udviklere fra hele verden, der stiller deres tid og arbejde til rådighed, for at fremstille det helt frit tilgængelige styresystem Debian GNU/Linux. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians hjemmeside på https://www.debian.org/ eller send en e-mail på engelsk til <press@debian.org>.