Debian deltager i Googles Summer of Code

25. april 2007

Debian-projektet er stolte over at være blevet accepteret af Google som en mentororganisation i dette års Summer of Code, med i alt ni opgaver. Google finansierer de nedenfor nævnte studerendes fuldtidsarbejde på diss opgaver i deres sommerferie, fra den 28. maj til 20. august. De vil blive vejledt og evalueret i dette tidsrum af aktive Debian-udviklere.

Hovedformålet med alle de studerendes opgaver, er at oprette eller forbedre værktøjer, som hjælper udviklere med at arbejde på Debian-pakker og Debians udgivelser. Flere opgaver dækker kommunikation mellem softwareforfattere, brugere og Debian-udviklere. Et antal opgaver er rettet mod kvalitetssikring og forbedret aftestning, mens andre vil medføre nye værktøjer, der hjælper med at vedligeholde Debian-systemer.

Følgende opgaver og studerende er blevet accepteret:

Jeroen van Wolffelaar vil implementere Mole, en infrastruktur til informationshåndtering. Dette vil hjælpe med at gøre Debians store mængde data mere tilgængelig for udviklere og brugere. Indeholdt er pakkehistorik og udgivelsesstatistik.

Ian Haken vil skrive værktøjer til anvendelse af QEMU, et virtuel maskine-emulator, til aftestning af opgraderinger fra en Debian-udgivelse til den næste, uden at skulle geninstallere et helt system. Dette vil hjælpe med automatisk sporing af mulige fejl i opgraderingscyklussen.

Ana Beatriz Guerrero López vil forbedre piuparts, et værktøj der hjælper i aftestning og forbedrer kvaliteten af pakkeinstallerings-, opgraderings- og fjernelsesskripter.

Gustavo Rezende Montesino vil arbejde på et fejlvisitations- og videresendelsesværktøj, der vil hjælpe udviklere med at håndtere sporing af eksisterende fejl og kommunikation med fejlrapportører samt opstrøms fejlsporingssystemer.

Cameron Dale vil udvide et BitTorrent-program til at arbejde effektivt med store, konstant opdaterede samlinger af filer, så som Debians arkiv, samt for at tilgå dette, udvikle en backend eller proxy til Debians pakkedistriberingsværktøj APT.

Pavel Vinogradov vil udvikle et statusovervågningssystem til sikkerhedshåndtering af klynger af Debian-systemer. Det er baseret på sproget OVAL, hvilket giver en ensartet mekanisme til rapportering om og kontrol af lokal sikkerhed på et centralt sted.

Margarita Manterola Rivero vil arbejde på en webbaseret brugergrænseflade til Debians fejlsporingssystem, hvilket vil gøre det lettere for brugere at rapportere, kontrollere og håndtere fejl.

Martín Hernán Ferrari vil implementere et modulært værktøj til aftestning af cd- og dvd-aftryk, hvilket vil muliggøre automatisk afprøvning af Debians cd- og dvd-aftryk efterhånden som de fremstilles.

Chris Lamb vil implementere en grafisk brugergrænseflade til opbygning af live-Debian-systemer. Dette vil gøre det meget nemmere at generere Debian-systemer, der starter og arbejder direkte fra en cd eller dvdD.

Debians opgaver er anført på wiki'en.

Summer of Code er dokumenteret på Googles websted.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, udviklet af mere end ettusinde frivillige fra hele verden, der frivilligt stiller deres tid og arbejde til rådighed for at kunne fremstille det bedst mulige helt frie styresystem Debian GNU/Linux. Debians målrettede fokus på fri software, dets almennyttige natur og den åbne udviklingsplatform gør projektet unikt.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send en e-mail på engelsk til <press@debian.org>.