Debianprojektet på CeBIT 2010

22 februari 2010

Debianprojektet tillkännager stolt att man än en gång kommer vara representerade på IT-mässan CeBIT i Hanover, Tyskland. I Univention GmbH:s bås i hall 2, plats B36, kommer medlemmar i projektet finnas tillgängliga för frågor och diskussioner. Man kommer även ge en försmak av den nya versionen, Debian 6.0 Squeeze, som väntas släppas detta år.

Dessutom kommer den nya portering till FreeBSD-kärnan, Debian GNU/kFreeBSD, presenteras i båset såväl som i en introduktionsföreläsning. Föreläsningen kommer hållas tisdagen den andra mars 2010 klockan 17:15 pm i CeBIT Open Source Forum (hall 2, plats F38).

Debianprojektet välkomnar användare, utvecklare och alla andra intresserade att besöka båset och ställa frågor, diskutera tekniska frågor och träffa Debianprojektet och dess utvecklare personligen.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock för att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet växt till att vara ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Fler än tre tusen frivilliga från hela världen samarbetar för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Då det är översatt till fler än trettio språk och stödjer en stor uppsättning olika datortyper, kallar Debian sig självt det universella operativsystemet.

Om Univention

Univention GmbH grundades 2002 och är baserat i Tyskland. Man erbjuder kompletta öppen-källkod-lösningar, den Debianbaserade Linux-distributionen Univention Corporate Server (UCS), identitets- och infrastrukturhanterinssystem såväl som grupprogramvara och skrivbordslösningar.

Univention släpper all sin källkod under GPLv2. Källkoden kan hämtas från Univentions nedladdningsservrar .

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org> (på engelska).