Mere samarbejde mellem distributioner baseret på Debian: Derivatives Front Desk

29. juni 2010

Debian-projektet har fremmet softwarefrihed og leveret fri software til brugere via sine udgivelser siden 1993, hvor det var en af de allerførste GNU/Linux-distributioner overhovedet. Den har været udgangspunkt for flere distributioner, som i dag er baseret på arbejde, der foretages i Debian, hvilket fri software-skik tillader og opfordrer til. Sådanne distributioner kaldes på engelsk i daglig tale for derivatives (derivativer, afledninger); ifølge DistroWatch har Debian i øjeblikket flere end 120 afledte distributioner, herunder nogle af de mest populære GNU/Linux-distributioner som pt. er tilgængelige.

Debian-projekter opfordrer andre distributioner til at basere sig på de frivilliges Debian-udvikleres arbejde, og har den holdning, at det er gennem samarbejde på tværs af distributioner, så som videresendelse af fejlrapporter, fælles vedligeholdeleshold, videresendelse af rettelser osv., at fri software tjenes bedst.

Til det formål er Debian-projektet stolt over at kunne offentliggøre åbningen af dets Derivatives Front Desk, et forum hvor bidragydere til Debian-baserede distributioner kan mødes og diskutere de bedste måder, at skubbe deres ændringer tilbage til Debian på, eller på anden vis bede om hjælp til hvordan man interagerer med udviklingen i Debian.

Udviklere af Debian-baserede distributioner inviteres hermed til at anvende postlisten debian-derivatives@lists.debian.org som det primære diskussionsforum for afledte distributioner. Desuden opfordrer Debian-projektet bidragydere til Debian-baserede distributioner, til at sende forespørgsler om, hvordan de kan give deres ændringer tilbage, til derivatives@debian.org.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.