Debian vil officielt hilse bidragydere til andet end pakning velkommen

19. oktober 2010

Debian-projektet har i dag med overvældende flertal vedtaget i en generel beslutning, formelt at anerkende bidrag fortaget af mange personer, som hjælper Debian på andre måder, end ved at vedligeholde pakker - ved at åbne processen for hvordan man officielt bliver betragtet som Debian-udvikler (Debian Developer).

Mens Debian-projektet altid har hilst bidrag vedrørende andet end pakning velkommen, for eksempel dokumentationsforfattere og oversættere, har der været en begrænset benyttelse af muligheden for at få status som officiel Debian-udvikler (herunder ubegrænset stemmeret og andre privilegier). Da der ikke var en utvetydigt dokumenteret procedure for disse bidragydere til andet en pakning, har det været håndteret fra sag til sag.

Man har besluttet af fjerne denne ulempe, ved endelig at hilse alle bidragydere - uanset hvilken form deres bidrag antager i hjertet af Debian-projektet - velkommen, og opfordrer Debians kontoansvarlige til at etablere procedurer til evaluering og accept af bidragydere som varetager andre opgaver end pakning.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.