Debian välkomnar officiellt icke-paketerande bidragslämnare

19 oktober 2010

Idag har Debianprojektet med överväldigande majoritet beslutat i ett allmänt beslut att formellt erkänna bidragslämare som hjälper till på andra sätt än att underhålla paket - genom att öppna upp processen för att bli en officiellt erkänd Debianutvecklare.

Medans Debianprojektet alltid har välkomnat icke-paketeringsbidrag, exempelvis dokumentationsförfattare och översättare, så var det få av dessa som fick officiell Debianutvecklarstatus (inklusive fulla rösträttigheter och andra privilegier). Eftersom det inte fanns någon tydligt dokumenterad rutin för dessa icke-paketerande bidragslämnare så hanterades de olika från fall till fall.

Det beslutades att avsluta denna olägenhet genom att till slut välkomna alla bidragslämnare, oberoende av arten av deras bidrag in i hjärtat av Debianprojektet och att bjuda in Debians kontoadministratörer att etablera procedurer för att acceptera icke-paketerande bidragslämnare.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att bli ett i sanning fritt, gemenskapsbaserat projekt. Sedan dess har projektet vuxit och blivit ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Mer än tre tusen frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Översatt till mer än 30 språk, och med stöd för en bredd av datortyper kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller skicka epost till <press@debian.org>.