A Debian hivatalosan befogadja a nem "csomagoló" közreműködőket

2010. október 19.

Ma, a Debian Projekt túlnyomó többséggel egy Általános Döntésben elfogadta, hogy formálisan elismeri azok közreműködését, akik nem csomagok karbantartásával támogatják a Debiant - megnyílik az út, hogy ők is hivatalosan elismert Debian Fejlesztőkké váljanak.

Bár a Debian projekt mindig örömmel fogadta azokat a közreműködőket, akik nem csomagokkal foglalkoznak, például a dokumentáció írókat és fordítókat, nagyon keveseknek volt hivatalos Debian Fejlesztő státuszuk (beleértve a teljes szavazati jogot és más kiváltságokat). Mivel nem vonatkozott tisztán dokumentált folyamat ezekre a nem csomagokkal foglalkozó közreműködőkre, ezeket eseti jelleggel kezelték.

E döntés megszüntet mindn kellemetlenséget azáltal, hogy minden közreműködőt szívesen fodadnak, függetlenül attól, hogy milyen jellegű közreműködést nyújtanak a Debian részére és felkéri a Debian Account Managereket, hogy kidolozzák a nem csomagokkal foglalkozó közreműködők értékelésének és befogadásának folyamatát.

A Debianról

A Debian Projectet 1993-ban hozta létre Ian Murdock, mint valóban szabad, közösségi projektet. Azóta az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb nyílt forráskódú projektté fejlődött. Háromezernél több önkéntes a világ minden részéről azon dolgozik együtt, hogy létrehozzák és karbantartsák a Debian szoftvert. Több, mint 30 nyelvre fordították le, a számítógép rendszerek hatalmas skáláját támogatja; a Debian úgy hívja magát: az univerzális operációs rendszer.

Kapcsolat

További információért kérjük látogassa meg a Debian weboldalait a https://www.debian.org/ címen vagy küldjön levelet a <press@debian.org> címre.