Debian 6.0 Squeeze: Opfordring til at foretage opgraderings- og installationsafprøvninger

16. november 2010

Debian-projektet er stolt over at kunne annoncere, at dets kommende udgave, Debian 6.0 squeeze, er gået ind i sin afsluttende fase i udviklingscyklussen, og er tæt på sin endelige udformning. Vi beder nu om hjælp fra vores brugere til at finde de tilbageværende fejl relateret til opgraderinger fra den foregående stabile udgave, foruden fejl relateret til nyinstalleringer.

Hvis du planlægger at nyinstallere Debian i den nærmeste fremtid, så overvej at installere Debian squeeze med debian-installer-programmet, som er tilgængeligt på https://www.debian.org/devel/debian-installer/. Der er også en liste over kendte fejl, derudover er det en detaljeret installeringshåndbog. Som vanligt bør problemer rapporteres som en installeringsrapport.

Opgraderingsafprøvninger fra Debian 5.0 lenny til den aktuelle Debian-testing-forgrening er også velkomne. Se de aktuelle udgivelsesbemærkninger om kendte problemer og hvordan man omgår dem. Læg især mærke til afsnittet Recording the session, som forklarer hvordan man kan logge uddataene fra de forskellige kommandoer under opgraderingsprocessen, i fald man løber ind i et problem og ønsker at rapportere det. Hvis du løber ind i problemer, så rapportér dem som fejl mod pakken upgrade-reports.

Mere øvede brugere kan hjælpe ved at fejlsøgning i de virtuelle pakker upgrade-reports og installation-reports, eller ved at foreslå vejledningstekst vedrørende problemer, der bør dokumenteres i release-notes.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.