Дебиан на CeBIT 2011

23 Февруари 2011

Проектът Дебиан с удоволствие обявява, че отново ще бъде представен на тазгодишния панаир CeBIT IT в Хановер, Германия от първи до пети март. И тази година Дебиан ще бъде специален гост на щанда на Univention GmbH, чието мото тази година е Отвореният код спазва обещанията на облака. Щандът се намира в зала 2, павилион D36.

Членове на проекта ще са на разположение за въпроси и дискусии, както и за демонстрации на новите възможности на наскоро излязлата Дебиан 6.0 Squeeze, включително варианта с ядрото на проекта FreeBSD. Посетителите ще имат възможност да донесат носители USB или празни компактдискове и да получат безплатно копие на Дебиан 6.0.

Някои от новите възможности на Squeeze ще бъдат представени и на кратка лекция, част от Univention Open Source-Bühne във вторник, първи март от 13:30ч. и в четвъртък, трети март от 15:30ч. Звуков поток от първата лекция ще бъде предоставен от Радио Тъкс, което ще предава и в събота, пети март интервюта с разработчиците и членове на екипа за връзка с пресата на Дебиан Meike Reichle и Alexander Reichle-Schmehl.

Използване случая да благодарим на спонсорите ни Univention GmbH и Deutsche Messe AG за помощта в представянето на Дебиан на тазгодишния панаир CeBIT.

Проектът Дебиан кани всички потребители, сътрудници, симпатизанти и всички заинтересовани да заповядат на щанда, да задават въпроси, да обсъждат технически проблеми и да се срещнат с хората зад проекта Дебиан.

За Univention

Univention GmbH е основана през 2002г. в Германия. Фирмата предлага завършени решения с отворен код, базираната на Дебиан дистрибуция на Линукс Univention Corporate Server (UCS), системи за управление на достъпа и инфраструктурата, както и решения за работни групи.

Univention разпространява всички изходни кодове при условията на GPLv2. Всички е достъпно от сървърите на Univention.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993г. от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. Оттогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Хиляди доброволци от цял свят работят заедно чрез Интернет за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на 70 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.