Debian Women tilbyder øvelse i opbygning af pakker fra kildekode

2. maj 2011

Er du entusiastisk vedrørende Debian og overvejer at bidrage? Vi vil gerne vejlede dig i de grundlæggende ting.

Vi er overbeviste om, at der er mange mennesker derude, som ønsker at blive involveret i fri software, men ikke ved hvor de skal begynde. Hvad angår Debian, er den mest almindelige opgave som man foretager som en bidragyder, at genopbygge en pakke.

Projektet Debian Women, i samarbejde med OpenHatch-projektet, vil afholde en IRC-arrangement for at hjælpe folk, der ønsker at kompile deres første Debian-pakke fra kildekoden og tage deres første patch i anvendelse.

Arrangementet

Lørdag den 7. maj vil to øvelsesseancer finde sted i kanalen #debian-women på irc.debian.org, for at hjælpe folk med at genopbygge en pakke for første gang.

Den første seance, der anbefales til dem der bor i Oceanien, Asien, Afrika og Europa, finder sted klokken 11.00 UTC (13.00 dansk sommertid). Den anden seance, der anbefales til dem der bor på de amerikanske kontinenter, finder sted klokken 22.00 UTC (24.00 dansk sommertid).

Du kan finde det præcise tidspunkt i din tidszone, ved at anvende dette onlineprogram til konvertering af tidszoner.

Der vil være folk til stede, som kan besvare spørgsmål og generelt hjælpe med de problemer, der måtte opstå i løbet af dagen.

Påtænkt publikum

Arrangementet er rettet mod alle, der ønsker at genopbygge en Debian-pakke for første gang. Det er en simpel opgave, der ikke kræver nogen forkendskaber, man skal blot have en fungerende isntallering af Debian (eller Ubuntu, eller et andet Debian-afledt system). Vi ønsker især at opfordre kvinder, som ønsker at blive invovleret, til at tage deres første skridt til at bidrage til fri software, men alle er velkomne.

Mere om IRC

IRC er et chatsystem i realtid, som man kan anvende til at komme i kontakt med medlemmer af Debian-fællesskabet. Man kan forbinde sig til IRC ved hjælp af mange forskellige klienter, herunder xchat, pidgin og konversation.

Om Debian Women

Projektet Debian Women søger at gøre Debian-projektet velbalanceret og afvekslende, ved aktivt at inddrage interesserede kvinder og opfordre dem til at blive involveret i Debian.

Om OpenHatch

OpenHatch er et open source-fællesskab med det mål at hjælpe nytilkomne med at finde vej ind i fri software-projekter. Det arbejder mod dette mål gennem online- og outreach-arrangementer. Dette arrangement er baseret på OpenHatchs Build it-arrangementer.