Ny beowulf-klyngecomputer ved EDF (200 Tflops) baseret på Debian 6.0 Squeeze

29. juli 2011

Électricité de France S.A. er stolt over at kunne annoncere, at deres nye supercomputer, som har 200 Tflop og er den 43.-største i den seneste TOP500 (juni 2011), er baseret på Debian Squeeze.

Supercomputer, som kaldes Ivanoe, består af databehandlingsknudepunkter, grafiske knudepunkter, forbindelsesservere og infrastrukturservers. Det repræsenterer 1454 IDataPlex IBM-servere og 200 Tflop.

Databehandlingssknudepunkter, grafiske knudepunkter og forbindelsesserverne er helt uden diske og bootstrap, takket være Debian Live-projektet, men vi har stadig servere, som er diskinstallerede takket være Fully Automatic Installation, der er opsat af Puppet.

For at nå frem til denne installtion, var EDF-teknikerhold nødt til at integrere flere proprietære softwarekomponenter i Debian-miljøet, mere nøjagtigt General Parallel File System (GPFS) som er et IBM-produkt samt Infiniband QLogic-driver, som anvendes til Infiniband-netværket.

Genereringen af systemaftrykket er baseret på det officielle Debian-arkiv og består af 900 pakker. De installerede pakker modsvarer kravene til EDF-calculussoftwaren, som anvendes af virksomheden.

Teknikerholdene, der har arbejdet på projektet, ønsker at takke Stefano Zacchiroli for hans assistance og tilgængelighed, tak til alle Debian-udviklere for kvaliteten af deres bidrag til fællesskabet og slutteligt, tak til IBM, producenten, for at hjælpe os med at understøtte Debian på deres hardware.

EDF har valgt en homogenseringsstrategi til deres videnskabelige databehandling, baseret på en fælles pulje af software, nemlig Debian. Et internt teknikerhold står for udvikling og tilpasning af distributionen, så den svarer til de specifikke behov inden for videnskabelig databehandling. Debian hos EDF repræsenterer 1050 arbejdsmaskiner dedikeret til videnskabelig brug og 9 beowulfklynger som repræsenterer 2132 databehandlingskundepunkter.

Om EDF Group

EDF Group, en af de førende virksomheder på energimarkedet i Europa, er en storleverandør af energitjenesteydelser, med selskaber i alle sektorer, herunder energiproduktion, -transport, -distribution, -handel og -salg. Virksomhedsgruppen er den førende elektricitetsproducent i Europa. EDF's transport- og distribueringsdatterselskaber håndterer 1.285.000 km el-kabler med lav- til mellemspænding i luften og nedgravet samt omkring 100.000 km højspændings- og meget højspændings-netværk. Gruppen er involveret i energileverance og -tjensteydelser til flere end 28 millioner kunder i Frankrig.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.