Debian bjuder in dig till Debian Day

6 juli 2012

Debianprojektet, teamet bakom det fria operativsystemet Debian, skulle vilja bjuda in dig till att delta i den kommande Debian Day som kommer att äga rum den 7 Juli 2012 i Aula Magna och Roberto Terán Auditoriumet på Universidad Centroamericana i Managua, Nicaragua på den första dagen av Debians årliga konferens.

Under Debian Day öppnar Debiankonferensen dörrarna åt alla som intresserade av att lära sig mer om Debian och Fri Mjukvara, och bjuder in entusiaster, användare och utvecklare till en heldag med föreläsningar med många ämnen, som Fri Mjukvara på regerings- och företagsnivå, och hur du själv kan bli involverad - utöver en rad föreläsningar om Debianprojektet och operativsystemet Debian.

Efter Debian Days inledande plenarsession, då Aura Lila Gutierrez och Leandro Gómez kommer att välkomna deltagare, så kommer följande föreläsningar äga rum:

För dem som är intresserade av att lära sig mer kommer det att anordnas några workshops:

Debian Day är gratis att delta i och är öppen för alla med ett intresse i Fri Mjukvara. Mer information om den, och dess kompletta schema, kan hittas på Debian Days webbplats.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Om DebConf

DebConf är Debianprojektets utvecklarkonferens. Utöver ett fullt schema med tekniska, sociala och policyföreläsningar, ger DebConf en möjlighet för utvecklare, bidragslämnare och andra intresserade att mötas personligen och jobba närmare tillsammans. Det har ägt rum årligen sedan 2000 på så vitt skiljda platser som Scotland, Argentina, Bosnien och Hercegovina. Mer information om DebConf finns tillgänglig på https://debconf.org.

Om DebConf12

Mer information om detta års Debiankonferens kan hittas på webbplatsen för DebConf12 eller genom att kontakta DebConf Globala Pressgrupp på <press@debconf.org>.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.