DebConf gør landvindinger i Mellemamerika

16. juli 2012

Årets DebConf i Managua bragte Debian til en del verden, som alt for sjældent besøges af større fri software-begivenheder; her fik projektet lejlighed til at komme i kontakt med nye bidragydere og få nye perspektiver, foruden at fortsætte sit hårde arbejde med den næste stabile udgave af Debian.

Omkring 200 personer fra 32 lande deltog i konferencen, og den hjalp mange med at tage deres første skridt som bidragydere til Debian, herunder et stort antal entusiastiske frivillige fra lande i Mellemamerika.

Der blev holdt 98 foredrag, blandt andre:

DebConf12 var en vidunderlig oplevelse og en fantastisk lejlighed for det lokale fællessakb, til at knytte tættere bånd til projektet, fællesskabet og filosofien bag Debian, sagde Leandro Gómez, fra det lokale DebConf12-hold. Årets konference vil helt sikkert give nye bidragydere til Debian-projektet fra det mellemamerikanske område.

Gaudenz Steinlin fra DebConf-holdet sagde: Jeg er meget imponeret over dette års lokale hold og Debian-organisatorerne, der samarbejdede om at producere denne vitale begivenhed i Debians kalender. Jeg glæder mig til at hilse alle velkommen i Schweiz til næste år.

DebConf i 2013 finder steder i Le Camp, Vaumarcus, Schweiz, der igen vil være en fantastisk mulighed for at bringe udviklingen af Debian videre.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Skotland, Argentina og Bosien-Hercegovina. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Om DebConf12

Flere oplysninger om DebConf12 finder man på konferencewebstedet eller ved at kontakte DebConf Global Press Team på engelsk på <press@debconf.org>.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.