Debian inviterer dig til sin tyveårs fødselsdag

9. august 2013

Debian-projektet, holdet bag det frie styresystem Debianm, inviterer dig til at deltage i fejringen af den kommende 20. Debian-fødselsdag, som finder sted den 16. august 2013 i Le Camp, i Vaumarcus, Schweiz, samtidig med årets Debian-konference, DebConf13.

Under Debian-fødselsdagen vil Debian-konferencen åbne dørene for alle, der er interesserede i at lære mere om Debian og fri software, og inviterer entusiaster, brugere og udviklere til en halv dag med foredrag i forbindelse med fri software, Debian-projektet og styresystemet Debian.

Det er gratis at deltage i Debian-fødselsdagen, som er åben for alle, der er interesseret i fri software. Flere oplysninger og det komplette program, finder man på DebConf13's websted.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt, med det formål at opbygge et frit styresystem. Siden den gang er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. På grund af sin tilgængelighed på 70 sprog, og understøttelsen af et stort antal computertyper, kalder Debian sig selv for det universelle styresystem; den aktuelle udgave indeholder over 20.000 softwarepakker til flere end ti computerarkitekturer, som spænder fra almindelige stationære og bærbare computere, til mobiltelefoner og tablets, op til store databehandlingsmainframes. Debian danner grundlaget for flere andre Linux-distributioner, herunder Knoppix og Ubuntu. Tusindevis af frivillige, mange af dem i deres fritid, fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-systemet.

Debians primære styrke, er dens fundament af frivillige og deres dedikation til at levere det bedst mulige styresystem. Bortset fra DebConf, finder den meste kommunikation sted på internetttet, på postlister og i chatrum. I modsætning til alle andre Linux-distributioner af en tilsvarende størrelse, er Debian en uafhængig nonprofitorganisation, som ikke er støttet af en kommerciel virksomhed. Debians dedikation til fri software, dets almennyttige natur og åbne udviklingsmodel, gør den unik blandt fri software-distributioner.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Skotland, Argentina, Bosien-Hercegovina og Nicaragua. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

About DebConf13

Flere oplysninger om årets Debian-konference, finder man på DebConf13-webstedet. DebConf13 takker sine platinsponsorer, Google og Matanel Foundation, samt alle andre sponsorer.

Kontaktoplysninger

For yderligere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org eller kontakt (på engelsk) DebConf's pressehold.