Debian bjuder in dig till sin 20:e födelsedag

9 augusti 2013

Debianprojektet, gruppen bakom det fria operativsystemet Debian, skulle vilja bjuda in dig till att fira sin kommande 20:e Debianfödelsedag som kommer att ske den 16 Augusti i Le Camp, Vaumarcus, Schweiz, under detta års Debiankonferens, DebConf13.

Under Debianfödelsedagen kommer Debiankonferensen att öppna sina dörrar till alla som är intresserade av att få reda på mer om Debian och Fri Mjukvara, bjuda in entusiaster, användare och utvecklare till en halvdag med föreläsningar som berör ämnena Fri Mjukvara, Debianprojektet, och operativsystemet Debian.

Att delta i Debianfödelsedagen kostar inget och är öppet för alla som är intresserade av Fri Mjukvara. Mer information om den, och ett komplett schema, kan hittas på DebConf13-webbplatsen.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock som en fri gemenskap med målet att bygga ett fritt operativsystem. Sedan dess har projektet växt till ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en enorm mängd olika datortyper så kallar sig Debian det universella operativsystemet; den aktuella utgåvan innehåller mer än 20000 mjukvarupaket för mer än 10 datorarkitekturer, som sträcker sig från vanliga skrivbordsdatorer och bärbara datorer till mobiltelefoner och tablets till stordatorer. Debian är grunden för flera andra Linuxdistributioner, inklusive Knoppix och Ubuntu. Tusentals frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debiansystemet, och många av dessa gör det på sin fritid.

Debianprojektets starkaste sidor är deras bas av volontärer och deras åtagande att erbjuda det bästa möjliga operativsystemet. Utöver DebConf så sker den mesta kommunikationen på Internet på sändlistor och i chat-rum. Till skillnad från alla andra Linuxdistributioner med liknande storlek så är Debian en oberoende icke-vinstdrivande organisation som inte stöds av något kommersiellt företag. Debians hängivenhet till fri mjukvara, dess ideella natur, och dess öppna utvecklingsmodell gör den unik bland distributioner av Fri Mjukvara.

Om DebConf

DebConf är Debianprojektets årliga utvecklarkonferens. Utöver ett fullt schema med föreläsningar, ger DebConf en unik möjlighet för utvecklare, bidragslämare och andra intresserade att träffas personligen och arbeta närmare tillsammans. Det har skett årligen sedan 2000 på så varierade platser som Skottland, Argentina, Bosnien och Hercegovina, och Nicaragua. Mer information om DebConf finns tillgänglig på https://debconf.org.

Om DebConf13

Mer information om detta års Debiankonferens kan hittas på webbplatsen för DebConf13. DebConf13 tackar sina två platinum-sponsorer Google och Matanel Foundation, och även alla andra sponsorer.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org eller kontakta DebConfs Pressgrupp.