Debianprojektet sörjer förlusten av Peter Miller

20 oktober 2014

Debianprojektet har nyligen fått veta att det har förlorat en medlem av gemenskapen. Peter Miller avled den 27 juli efter en lång kamp med leukemi.

Peter var relativt ny i Debianprojektet, men hans bidrag till Fri mjukvara och öppen källkod sträcker sig tillbaks till sent 80-tal. Peter var en betydande bidragslämnare till GNU gettext så väl som att han var huvuduppströmsförfattare och underhållare av andra projekt som skeppas som en del av Debian, inklusive, men inte begränsat till srecord, aegis och cook. Peter var även författare till avhandlingen "Recursive Make Considered Harmful".

Debianprojektet hedrar hans goda arbete och starka dedikation till Debian och fri mjukvara. Peters bidrag kommer inte att glömmas, och den höga standarden på hans arbete kommer att forsätta att fungera som en inspiration för andra.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av fri mjuvkara som bidrar med sin tid och kraft för att producera ett helt fritt operativsystem med namnet Debian.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post till <press@debian.org>.