Marvell-donation giver større hastighed på opbygningen af Debian ARM-pakker

8. januar 2015

I april vil flere af de maskiner, der anvendes af Debian ARM-tilpasningen være blevet opgraderet til betragteligt hurtigere Marvell Armada XP-baserede servere. Marvell har doneret otte Marvell MV78460 SoC-udviklingskort, der anvender Marvell Armada 370/XP-CPU'er, som kører 1,6 GHz.

Debians distribuerede opbygningsklynge kræver høj ydeevne og høj pålidelighed af de anvendte maskiner. Forklarer Riku Voipio, vedligeholder af Debian ARM-tilpasningen. Vi er sikre på, at de nye maskine vil komme til at fungere lige så godt, som de tidligere Marvell Discovery Innovation-baserede opbygningsmaskiner, der har været i brug døgnet rundt siden 2009.

Debian ARM-tilpasningen har længe været knyttet til Marvell: Marvell Orion- og Kirkwood-baserede systemer er nogle af de enheder, der er understøttet af Debian ARM-tilpasningen.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om Marvells ARMADA XP

ARMADA XP er baseret på den Marvell-designede ARM v7 MP-kompatibel CPU, der tilbyder 1,6 GHz-behandling pr. kerne, som giver 16.600 DMIPS, hvilket gør højtydende databehandling betalbar for mainstreamapplikationer. Den integrer 2 MB L2-cache og der understøttes 64-bit DDR3-hukommelsesgrænseflade med ECC, med en klokfrekvens på 800 MHz, som muliggør et design med et hukommelsesundersystem, der har et højt gennemstrømning. ARMADA XP er en i høj grad integreret System-on-a-Chip (SoC), som kombinerer fire x4 PCI-express-grænseflader (PCI-e), adskillige USB-porte, Gigabit Ethernet-porte, SATA-porte, sikkerhedsmotor og andre eksterne I/O-enheder, og tilsammen gør systemdesign simpel og økonomisk. Med ARMADA XP's avancerede arkitektur til strømhåndtering, tilbydes industriens bedste ydeevne pr. watt, med det formål at give lavere omkostninger til energi og køling, som systemer i enerprise- og serverklassen står over for. ARMADA XP SoC understøttes fuldt ud af open source-opstrøms-softwareprojektet, der udvikler Linux-kernen. For flere oplysninger, besøg: http://www.marvell.com/embedded-processors/armada-xp/.

About Marvell

Marvell (NASDAQ: MRVL) er blandt verdens førende i udviklingen af løsninger til storage, kommunikation og forbrugersilicium. Marvells brede produktportefølje indeholder løsninger til switching, transceiver, kommunikationskontroller, wireless og storage, som kan drive den komplette kommunikationsinfrastruktur, herunder netværk i enterprise, storbyer, hjemmet og storage. Udtrykket Marvell i denne pressemeddelelse refererer til Marvell Technology Group Ltd. samt dets datterselskaber. For flere oplysninger, besøg: http://www.marvell.com.

Marvell og M-logoet er registrerede varemærker tilhørende Marvell og/eller dets tilknyttede selskaber. ARMADA og Discovery er varemærker tilhørende Marvell og/eller dets tilknyttede selskaber. Andre navne og mærker kan være ejet af andre.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.