Marvelldonation accelererar Debians byggen av ARM-paket

8 januari 2015

Med start i April har flera av Debians byggservrar för ARM-anpassningen uppgraderats till väsentligen snabbare Marvell Armada XP-baserade servrar. Marvell har donerat åtta Marvell MV78460 SoC utvecklingskort som använder Marvell Armada 370/XP CPUer som kör i 1.6GHz.

Debians distribuerade byggkluster kräver hög prestanda och hög pålitlighet från maskinerna som används. förklarar Riku Voipio, Debians ansvarige för ARM-anpassningen. Vi är övertygade att de nya maskinerna kommer att tjäna oss väl precis som de föregående Marvell Discovery Innovation-baserade byggservrarna som har kört 24 timmar om dygnet sedan 2009.

Debians ARM-anpassning har ett långt förhållande med Marvell: Marvell Orion- och Kirkwood-baserade system är några av enheterna som stöds bäst av Debians ARM-anpassning.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Om Marvells ARMADA XP

ARMADA XP är baserad på Marvell-designade ARM v7 MP-kompatibla CPUer och erbjuder 1.6GHz per kärna för att tillhandahålla 16,600 DMIPS för att göra högpresterande beräkningar prisvärda för mainstreamanvändning. Den integrerar 2 MB L2-cache och stödjer ett 64-bitars DDR3-minnesgränssnitt med ECC vid 800 MHz klockfrekvens för att aktivera ett minnesundersystem med hög throughput. ARMADA XP är en högst integrerad System-on-a-Chip (SoC) som kombinerar quad x4 PCI-express (PCI-e)-gränssnitt, flera USB-portar, Gigabit Ethernet, SATA-portar, säkerhetsmotor och andra I/O-gränssnitt för att göra systemdesignen enkel och ekonomisk. Med ARMADA XP's avancerade strömhanteringarkitektur erbjuder den industrins bästa prestanda per watt för att undvika utmaningarna som kommer med strömhantering och kylningskostnader som system på enterprise och servernivå måste hantera. ARMADA XP SoC stöds fullt av Linuxkärnans öppenkällkodsprojekt uppströms. För mer information, besök: http://www.marvell.com/embedded-processors/armada-xp/ .

Om Marvell

Marvell (NASDAQ: MRVL) är världsledande inom utveckling av lagring, kommunikation, och silikonlösningar för konsumenter. Marvell's mångsidiga produktportfolio inkluderar switchning, transceiver, kommunikationskontroller, trådlöst, och lagringslösningar som driver hela kommunikationsinfrastrukturen inklusive enterprise, metro, hem, och lagringsnätverk. Som den används i denna utgåva hänvisar termen Marvell till Marvell Technology Group Ltd. och dess dotterbolag. För mer information, besök http://www.marvell.com.

Marvell och M-logotypen är registrerade varumärken ägda av Marvell och/eller dess samarbetspartners. ARMADA och Discovery är varumärken som ägs av Marvell och/eller dess samarbetspartners. Andra namn och varumärken kan patentskyddas som andras egendom.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post till <press@debian.org>.