DebConf15 - Debian-konference i Heidelberg

5. august 2015

Heidelberg, august 2015 - Den internationale Debian-konference DebConf, finder sted i Heidelberg, Tyskland, fra den 15. til 22 august 2015. Frivillige udviklere og bidragydere fra hele verden mødes for at informere hinanden og offentligheden om fremdrift og igangværende arbejde, samt for at deltage i diskussioner og planlægning af fremtidig udvikling. Med flere end 550 deltagere fra 53 lande, bliver DebConf15 den hidtil største DebConf.

Ved begyndelsen af den otte dage lange konference, inviterer organisatorerne offentligheden til en Åben Weekend, for at informere sig selv om Debian-projektet, dets styresystemer og folkene bag det Flere oplysninger om denne weekend er tilgængelige på https://debconf15.debconf.org/openweekend.xhtml. Tilmelding er gratis, men påkrævet via hjemmesiden. På grund af stor efterspørgsel, er der kun meget få pladser tilbage.

Besøgende kan forvente præsentationer på engelsk om projektet, dets fællesskabb og produkter. Forberedelser til den næste udgave og tekniske emner vil blive suppleret med diskussioner om aktuelle emner i forbindelse med skyen, sikkerhed, privatliv og fri software generelt.

Blandt foredragsholderne er:

Lørdag aften (15. august), fejrer deltagerne Debian-projektets 22. fødselsdag. Bandet bellsparx fra Mannheim, som har specialiseret sig i fri musik, optræder.

Et andet højdepunkt er visning af Citizenfour fredag aften (21. august). Filmen fik tidligere på året en Oscar for bedste dokumentar, og Debian-projektet takkes eksplicit i filmen og rulleteksterne.

Resten af ugen af fyldt med tekniske præsentationer, workshops og diskussioner, som vil have indflydelse på Debian og planerne for den næste version af Debians styresystemsfamilie.

Det komplette konfereneprogram finder man på https://summit.debconf.org/debconf15/

DebConf er utrolig vigtig for vores fællesskab, sagde Debians projektleder Neil McGovern. Vi arbejder som frivillige døgnet rundt fra hele verden, og personlig interaktion og venskaber dannet under DebConf, har en mærkbar indflydelse på vores arbejdes kvalitet, samt på alle vore bidragyderes motivation.

DebConf ville ikke have været mulig uden støtte for talrige sponsorer.

Platimsponsoren Hewlett-Packard og Debian har samarbejdet i lang tid.

HP anvender Debian til at accelerere innovation i HP Helion og The Machine, og er det naturlige valg med sit stærke indsats for at være et universelt styresystem, hvor HP og HP-ansatte deltager som del af fællesskabet, sagde Steve Geary, R&D-leder hos Hewlett-Packard. HP fortsætter sin lange tradition med at sponsere DebConf som et sted, hvor HP kommer for at dele sine ideer, høre andres ideer, og bringe teknisk udvikling i trit med Debian, som en del af HP Helion og The Machine.

Ret alle spørgsmål eller ønsker om flere oplysninger på engelsk til vores pressehold på press@debconf.org eller ring på +49 89 2155 0092 (inden for centraleuropæisk arbejdstid).

Om Debian og DebConf

Debian-projektet er en sammenslutning af frivillige individer, som har gjort det til en fælles sag at fremstille et styresystem bestående udelukkende af fri software. Debian anvendes i talrige virksomheder, NGO'er og den offentlige sektor over hele verden. Den danner grundlag for andre GNU/Linux-distributioner, så som den populære Ubuntu, og Tails, styresystemet, der anvendes af blandt andre journalister ansvarlige for afsløringer om NSA.

DebConf har fundet sted årligt siden 2000 i forskellige lande. Lige som Debian-projektet, organiseres det udelukkende af frivillige og drives på ikke for profit-basis. Videostreaming af flere præsentationer gøres tilgængelige direkte mens de finder sted, og gemmes desuden til senere gennemsyn. Ud over præsentationer og workshops, har konferencen som mål at stille plads og infrastruktur til rådighed for deltagerne, så de kan samarbejde og diskutere.

Næste år planlægges DebConf16 til at finde sted i juni/juli i Cape Town i Sydafrika, for første gang på det afrikanske kontinent. Forslag til hvor DebConf skal finde sted i 2017, forventes at komme fra Montreal i Canada, Cambridge i Storbritannien, Paris i Frankrig, Prag i Tjekkiet og Karlskrona i Sverige.

Detaljer og kuriosa

Selv om årets DebConf hedder DebConf15, er det faktisk den 16. DebConf, hvilket tilfældigvis falder sammen med hvordan computere tæller og påbegynder indeksering ved 0. Tallet refererer i virkeligheden til året, og den første DebConf i 2000, var derfor DebConf0.

I år forventes der flere besøgende end nogensinde før, hvilket det lykkedes organisatorerne af leve op til. For første gang i DebConfs historie, er vi nødt til at lukke for tilmelding til konferencen på grund af den store interesse, sagde Martin Krafft, som har været organisator i længere tid, og er teknemmelig for konferencestedets støtte: Vandrerhjemmet har været meget hjælpsomt, og deres faciliteter gør dem til en ideel partner for os. Samarbejdet med de ansatte har under hele forløbet været behageligt og ukompliceret.

Den største udfordring var, at vandrerhjemmets internetforbindelse ikke egnede sig til deltagernes arbejde og livestreaming af video. Heldigvis løste Project Elephant House (Projekt Elefanthus) det. I løbet af nogle få måneder, fik DebConf-organisatorerne, vandrerhjemmet, naboen den zoologiske have og det lokale universitetet i fællesskab forbundet vandrerhjemmet til universitetets netværk via fiberforbindelserne, der løber gennem hele den zoologiske have. Man planlægger at holde liv i forbindelsen også efter konferencen.

Walter Tiefenbach, ledende tekniker hos den zoologiske have, kommenterede: Vores zoologiske have investerede for nogen tid siden i fremtidssikret infrastruktur, primært til vores eget digitale indhold. Vi er meget glade for, at vandrerhjemmets anvendelse af vores forbindelse bekræfter disse fremsynede beslutninger. Vi ser frem til at samarbejde med vandrerhjemmet og universitetet.

Vandrerhjemmets ledere, Martina og Andreas Rihm, er meget tilfredse med udviklingen. Takket været DebConf-organisatorerne, lykkedes det os at gennemføre dette projekt på kort tid. Samarbejdet med den zoologiske have og universitetet, med støtte fra DebConf-holdet, var meget nyttig. I fremtiden vil vores gæster kunne købe zoobilletter ved tjekind. Og nu er vi også et af de vandrerhjem i delstaten Baden-Württemberg, med den hurtigste internetforbindelser.

Flere oplysninger

Flere oplysninger om DebConf15 finder man på konferencehjemmesiden på https://debconf15.debconf.org/ eller ved at kontakte DebConf Global Press Team på engelsk på press@debconf.org.