Debian 8 Long Term Support ophører

9. juli 2020

Debians hold bag Long Term Support (LTS) annoncerer hermed at understøttelse af Debian 8 jessie er ophørt pr. 30. juni 2020, fem år efter den første udgave på den 26. april 2015.

Debian vil ikke længere levere sikkerhedsopdateringer til Debian 8. En delmængde af pakkerne i jessie vil blive understøttet af eksterne grupper. Uddybende oplysninger finder man i Extended LTS.

LTS-holdet forbereder sig på overgangen til Debian 9 stretch, som er den aktuelle gamle stabile (oldstable) udgave. Den 6. juli 2020 overtog LTS-holdet understøttelsen fra Sikkerhedsholdet, mens den sidste punktopdatering af stretch vil blive udgivet den 18. juli 2020.

Debian 9 vil også modtage Long Term Support i fem år efter den første udgave, dvs. understøttelsen ophører den 30. juni 2022. De understøttede arkitekturer er fortsat amd64, i386, armel og armhf. Desuden er vi glade for at kunne offentliggøre, at understøttelsen for første gang udvides til arkitekturen arm64.

For flere oplysninger om anvendelse af stretch LTS og opgradering fra jessie LTS, se LTS/Using.

Debian og dets LTS-hold takker hermed alle brugere, udviklere og sponsorer, som har bidraget til at gøre det muligt, at give tidligere stabile udgaver levetidsforlængelser, og som har gjort denne LTS til en succes.

Hvis du er afhængig af Debian LTS, så overvej at deltage i holdet, levere patches, teste eller give økonomiske bidrag til arbejdet.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Flere oplysninger

Flere oplysninger om Debian Long Term Support finder man på https://wiki.debian.org/LTS/.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.