Debian Weekly News - 29 mars 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare. Nästa nummer av nyhetsbrevet kan komma några dagar sent, jag kommer att vara borta från datorn nästa veckoslut.

Paket av den en ögonblicksbild av Mozilla är nu tillgängliga. Kom ihåg att den innehåller mängder av debug-information, och därför är ganska slö, men i andra avseenden är den en väldigt bra förhandsversion av den nya Mozilla/Gecko. Och den använder gtk!

Det har visat sig att när Debian 2.1 släpptes skickades inte ett riktigt pressmeddelande ut tillsammans med det, eftersom ingen hade skrivit något. Kanske beror det till del på att vi alla vet att 2.1 är en jättebra ny version av Debian som representerar sju månadres arbete, men vi har svårt att artikulera vad som är nytt och bra i 2.1 (förutom apt, naturligtvis). I veckan skickades ett pressmeddelande på tyska något brådstörtat ut av Martin ”Joey” Shulze. En engelsk översättning finns nu tillgänglig. En annan intressant sak i sammanhanget är ett pressmeddelande skrivit av Adam Di Carlo, fokuserat på Debians ”integrerade SGML-miljö”. Detta, och den engelska översättningen av Joeys pressmeddelande, är ännu inte spridd.

Martin Schulze "försöker även att återuppliva Debian QA", och har postat en efterlysning av frivilliga. Dessutom skrev han ett förslag till debian-policy om att låta QA-gruppen jobba på paket som inte formellt har satts som föräldralösa.

Viss diskussion om användbarhet och problem hos anacron övergick till diskussion om Debians stöd för bärbara datorer i allmänhet, när Adam Di Carlo föreslog ett metapaket för bärbara datorer.

1. Dumma användare är dåliga. 2. Dumma användare är dåliga för Debian. Därför: 3. Dumma användare bör ignoreras.”. Detta är början på en essä som postades till listan under veckan, och den verkade vara en bra kandidat för att dra igång ett pajkastningskrig, men vad som hände var att den startade en förnuftig diskussion om användarvänlighet i Debian.

Strikt sett är detta inte nyheter eftersom det funnits ett tag, men det förtjänar breddad exponering. Ett mini-HOWTO-dokument om hur man byter från ett Red Hat-system till Debian utan att starta om och utan att partitionera om!

Nya paket som lagts till Debian denna vecka är bland andra:

Servernyheter:

Tack till Randolph Chung som har bidragit med listan över nya paket ett tag. Jag behöver mer hjälp. Om du vill bidra till detta nyhetsbrev, se denna sida.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.