Debian Weekly News - 10 augusti 1999

Välkommen till Debian Weekly News trettionde utgåva, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Frysdatumet för Potato har fastställts: Vi kommer att frysa i november, så länge vissa problem såsom startdisketterna och andra kritiska fel har firxats tills dess.

Wichert Akkerman, Debians projektledare, kommenterade problemet med FHS /usr/share/doc: ”Jag ber alla utveckare att INTE flytta till FHS som det är nu”. Den tekniska kommittén jobbar på problemet, och paket som redan använder /usr/share/doc kommer troligen bara behövas ändras igen när de kommer fram till en lösning.

Ett rykte cirkulerar att Debian kan ha slutat acceptera nya utvecklare tills potato har släppts. Ännu har inget officiellt svar lämnats på detta rykte. yet.

Stephane Bortzmeyer har sammanställt en webbsida med en ”inofficiell lista över inofficiella källor” för Debianpaket. Det är en lista över apt-arkiv utanför det egentliga Debian, och alla som så önskar kan lägga in sina arkiv i listan, något som gör det enklare att hitta apt-infomration. Sammantaget med ryktena om att hanteringen av nya utvecklare har avstannat, som nämns ovan, så tror vissa att detta är början på ett förfall som leder till en Red Hat-liknande bidragsdel. Dock, som andra påpekar är dessa arkiv ingen nyhet, och många av dem underhålls faktiskt av utvecklare.

En varning till folk som använder fakeroot: De aktuella versionerna av fakeroot och tar från unstable fungerar inte tillsammans. Paket som byggs med dem kommer att ha filer som ägs av den som byggde paketet, inte av root.

Två säkerhetsnyheter denna vecka: Nya versioner av isdnutils- och cfingerdpaketen från stable har släppts för att fixa olika säkerhetshål.

Som vanligt finns en sammanfattning av nyheter från Debian-JP-projektet.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och otroliga 56 andra paket:

Servernyheter:

Det här numret är lite kort på grund av LinuxWorld Expo. Randolph Chung kommer att vara gästredaktör nästa vecka. Förhandsrapporter från utställningsområdet indikerar en intressant utveckling: Debian är inte ensamma. Fyra Debian-maskinvaru- och -mjukvaruåterförsäljare ställer också ut på mässan, inklusive Kachina Tech och Stormix, något som kan ställas i kontrast mot förra årets monter, som var en ö av Debian i ett hav av Red Hat.

Tack till Christian Meder, Randolph Chung, och Katsura S. Yoshio för bidrag.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.