Debian Weekly News - 19 januari 2000

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Debian är frusen! Frysningen började planenligt och vi hoppas att den bara pågår ungefär två månader. Utvecklare som inte kommer ihåg hur man laddar upp felrättningar under frysningen, eller som inte var här förra gången det begav sig, bör läsa detta brev som beskriver hur det fungerar.

The Linux Show gav Debian två priser för ”Bästa Linuxdistribution”. Debian kommer att ta emot priserna på LinuxWorld. Med fler och fler priser för varje LinuxWorld kanske Debian borde investera i en troféhylla? På tal om LinuxWorld kommer Debian att ha en monter där, vilken samordnas på denna sändlista.

Tre olika typer av Debiantröjor finns att tillgå nu hos Copyleft. En donation till Debian inkluderas i varje beställning.

Frysningen till trots pågår arbete på startdisketterna, och därtill relaterade installationsfrågor. En sak som nästan blev uppskjutet allt för länge var att skapa alla de olika funktionspaketen som användare kommer att välja från när de installerar potato för första gången. Många av de planerade funktionspaketen var inte klara i tid, och flera behöver fortfarande ansvariga. Som tur är är dessa paket väldigt enkla, och det är inte troligt att de orsakar några problem, så de tillåts komma in trots frysningen, tillsammans med ett fåtal andra nya paket:

Här är en snygg graf över antalet paket i Incoming-katalogen.

Tack till Randolph Chung för bidrag.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.