Debians Ukentlige Nyheter - 14. mai 2001

Dere liker oss virkelig! Vi fikk en bunke brev (epost, faktisk) som fortalte om hvor fint dere synes det var å ha DWN tilbake igjen. Takk for all støtte; vi skal gjøre vårt beste for å holde dere oppdatert. En stor takk til Joey Hess for hjelp og veiledning.

Vellykket installasjon. Santiago Garcia Mantinan rapporterer at han har lykkes med en fullstendig installasjon av Woody ved hjelp av de nye oppstarts/installasjonsdiskettene og noen egne modifikasjoner. Litt senere, en oppdatert fremdriftsrapport ble sendt ut. I følge denne vil frysingen av Woody begynne i juni.

Hvorfor oppstartsdisketter? Enkelte lurte på hvorfor det var alt dette oppstyret omkring oppstartsdisketter, når de ønsket å installere fra CD-ROM. Programvaren som brukes under installasjonen er laget for å passe på disketter, selv om de kan ligge på en CD-ROM, harddisk eller på nettverket. For eksempel kan du laste ned et diskettbilde som passer på 1,2MB, 1,44MB eller 2,88MB disketter, som brukes til å starte opp fra. Disse bildene kan ligge på hva slags som helst medium som systemet ditt kan takle. Disketter var en mye brukt installasjonsmåte tidligere, mens man i dag stort sett installerer over nettverk eller fra CD-ROM for å slippe å bruke disketter.

Oppgavepolicy-forslag. Anthony Towns kom med et forslag til retningslinjer for å håndtere oppgave-pakker på en skikkelig måte. Anthonys forslag vil gjøre task-*-pakker mer fleksible og gjøre det mulig å avinstallere pakker tilhørende en oppgave uten at hele oppgaven fjernes.

Separate faser. Glenn McGrath foreslår å separere forberedelsesfasen og installasjonen av Debian, for å gjøre installasjonsprogramvaren mer generell. Debian-installer er installasjonsprogramvaren som vil brukes på versjonen av Debian som kommer etter Woody. Den har et helt nytt design, mens oppstartsdiskettene (boot-floppies) kommer til å brukes for siste gang med Woody.

Sikkerhetsoppdateringer. Flere pakker fått sikkerhetsoppdateringer sist uke. Dersom du bruker Zope, mandb, gftp eller Samba så sørg for å besøke Debians sikkerhetsside for informasjon om hvordan du oppgraderer.

JBuilder4 på Debian/PowerPC. Dersom du ønsker å kjøre JBuilder4 på PowerPC så har Franck Routier skrevet om hvordan du får det opp å kjøre. Takk for informasjonen, Franck!

Pakkeliste for 2.2r4. En liste med foreslåtte oppdateringer til 2.2r4 ble annonsert av Martin Schulze.

Nye pakker denne uken. Nye pakker i Debian denne uke er blant annet en anti-innbrudds-filsystem-sjekkerfcheck, en Java Virtuell Maskin, japhar, XFS filsystem-støtte kernel-patch-xfs, serpento leksikon-server og vcr, et program for å ta opp video.

Har du et forslag? Dersom du har et forslag, en kommentar eller nyhetsoppslag, så send det til dwn@debian.org.


For å få dette nyhetsbrevet per e-post hver uke, abonner på postlisten debian-news.

Tidligere utgaver av nyhetsbrevet er tilgjengelige.

Dette nummeret av Debian Weekly News ble redigert Joe 'Zonker' Brockmeier, Jean-Christophe Helary and Tollef Fog Heen.