Notícies setmanals de Debian - 13 de març de 2002

Benvinguts a l'onzena edició del número d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian. De moment sembla ser una setmana tranquil·la. Tot i això, ha estat una gran setmana, donat que el procés del llançament de Woody està anant força bé i un dels desenvolupadors de Debian va aconseguir dues medalles d'or.

Estat del llançament de Woody. Anthony Towns va enviar un altre informe sobre l'estat de la distribució Woody. El recompte d'errors està decrementant, però a un ritme més lent del que ens agradaria. Si us plau estigueu atent als paquets que manteniu o assegureu-vos que es poden publicar. Altra vegada, l'Anthony ha eliminat un nou conjunt de paquets que li semblaven inacceptables dins amb Woody.

Debat de les eleccions a Líder del Projecte. Randolph Chung ha enviat una relació de preguntes per a tractar durant el debat de l'elecció a Líder del Projecte Debian (DPL) tal i com varen anunciar la setmana passada des de la secretaria del projecte. Segons les actuals previsions, aquest debat serà moderat pels membres del jurat i dividit en quatre parts: Preguntes generals, preguntes directes als candidats, les preguntes que es facin durant el transcurs de les dues primeres parts i, finalment, els comentaris finals i refutacions.

Disquets d'arrencada basats en XFS. Hi ha dues persones treballant per integrar el XFS en els disquets d'arrencada de Debian. Eduard Bloch ha creat les primeres imatges de CD per a Woody i XFS, les quals poden descarregar-se des d'aquí. Angelo Ovidi ha començat un nou projecte en SourceForge anomenat XFDeb. Ell ha creat un disquet de rescat basat en el nucli 2.4.14 i XFS 1.0.2, i també es disposa a crear el disquet arrel i els dels controladors. El seu objectiu és unificar aquesta feina amb l' l'instal·lador de Debian amb suport XFS de SGI d'Ionut Georgescu per oferir aquest sistema de fitxers transaccional com a una opció durant la instal·lació.

Desenvolupador de Debian guanya dos ors Paraolímpics. Sembla ser que un dels nostres desenvolupadors, Bart Bunting, es troba actualment en els Jocs Paraolímpics que estan tenint lloc en la ciutat de Salt Lake City. Ha guanyat la medalla d'or en la Super-G masculina i en el descens per a discapacitats visuals. Bart, dues vegades campió mundial d'aquests títols fa dos anys en Suïssa, és la primera vegada que competeix en els Paraolímpics. Felicitats Bart!

Llicències de la documentació de teTeX. C.M. Connelly està en el procés d'examinar els fitxers de documentació que es distribueixen amb els paquets de tetex. La majoria compleixen parcialment amb els Principis del Programari Lliure de Debian (DFSG) usant la Llicència pública del projecte LaTeX (LPPL), la Llicència Pública General de GNU (GPL), una llicència pròpia d'acord amb els DFSG o simplement en el domini públic. Hi han al voltant de 30 documents en els que el seu estat és menys clar i són aquests els que estan subjectes a investigació.

DebianHelp necessita un nou lloc. El lloc web DebianHelp que fou creat durant l'any 2000 i amb l'ambició d'ajudar als usuaris novells de Debian GNU/Linux. Actualment, el mantenidor de DebianHelp, en Randy Edwards, està demanant ajuda, perquè perdrà la connexió a la Internet en un parell de mesos. La gent que vulgui oferir-li hospedatge pel lloc web o el servidor haurien de contactar amb Randy.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els paquets següents a l'arxiu de Debian.

Actualitzacions de seguretat. Ja ho sabeu. Si us plau, si teniu cap d'aquests paquets instal·lats, assegureu-vos que teniu els vostres sistemes actualitzats.

Que teniu notícies noves? Si us plau informeu-nos sobre tot el que passi en la comunitat de Debian. Sempre estem cercant qualsevol història interessant per a afegir-la, sobretot articles nous d'escriptors voluntaris. Esperem amb ansietat el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors d'aquest número de les notícies setmanals de Debian són Yooseong Yang and Martin 'Joey' Schulze.