Notícies setmanals de Debian - 27 de març de 2002

Benvinguts a la tretzena edició del número d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian.

L'aturada dels dimonis durant una actualització. L'Adrian Bridgett ens informa sobre un inconvenient de Debian. Abans de l'actualització d'un dimoni, cal aturar-lo. Llavors el paquet descarrega l'actualització i finalment el reinicia. Normalment en màquines ràpides no us adonareu d'aquesta pausa, però en màquines lentes és més que notable. L'Adam Heath ens explica que els dimonis han de ser aturats abans d'una actualització, donat que start-stop-daemon comprova el binari en el disc.

Paquets que encara són a Potato. L'Otto Wyss ha publicat una llista de paquets que resideixen sota el directori potato en l'arxiu de Debian. Abans del llançament de Woody, fóra necessari que la gent comprovi si satisfan o no les expectatives de la nova versió, i si no, hauria de ser eliminat. Alguns dels paquets podrien ja deixar de ser requerits.

El programari criptogràfic en l'arxiu main. Finalment l'Anthony Towns ens anuncia que al programari de criptografia se li permetrà entrar en l'arxiu main de Debian. Fa un temps (gener del 2000?) el govern dels Estats Units d'Amèrica va decidir que el programari criptogràfic ja podia ser exportat dels USA i que ja no era pas material reservat, per la qual cosa s'hi afluixarien els controls. Per aquest motiu un equip especialitzat, consistent en desenvolupadors de Debian i advocats, ha preparat un avís legal. Si us plau, mireu l'article de l'Anthony pels detalls.

Preparant una altra revisió stable. En un altre quixotesc intent, en Joey està treballant en una actualització de la versió stable de Debian (àlies 2.2). La llista de paquets conté no menys de 24 actualitzacions de seguretat i set actualitzacions importants. El pla és aconseguir que aquesta revisió surti a principis d'abril. La gent que no estigui d'acord haurà de comentar-li en Joey directament.

Es necessita un nou mantenidor per a IceWM. En Jérôme Marant ens informa que el paquet IceWM no disposa de desenvolupadors actius del programa original. Que tal una mica de pietat per a un bon gestor de finestres. Donat que el mantenidor de Debian per a IceWM no vol esdevenir el mantenidor del programa original, es necessita nova gent que mantingui viva aquesta peça de programari. Tot això farà que de moment sigui inclòs a la llista de programari lliure no mantingut.

Eleccions del Líder del Projecte. El secretari del Projecte Debian ha iniciat la primera de les votacions per a les eleccions del 2002 a líder del projecte Debian. Els vots s'hauran de rebre el 16 d'abril del 2002, 23:59:59 UTC. En Manoj Srivastava ha reescrit els mecanismes de les votacions que ara funciona diferentment que altres vegades. Aparentment, es van trobar alguns problemes, que ja han s'han resolt.

Nous Boot-Floppies 3.0.21. L'equip boot-floppies ha fet un nou joc dels disquets d'arrencada per a Woody. Després, en Robert Bihlmeyer va enviar un informe d'exit. Aquest joc dels disquets d'arrencada encara no estan disponibles per a alpha, arm, s390 i sparc. Es necessita gent que en tingui cura per portar aquestes arquitectures.

Actualitzacions de seguretat. Ja ho sabeu. Si us plau, si teniu cap d'aquests paquets instal·lats, assegureu-vos que teniu els vostres sistemes actualitzats.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. Darrerament s'han afegit els següents paquets nous o amb importants actualitzacions a l'arxiu de Debian.

Paquets orfes. Aquesta setmana han quedat 4 paquets orfes i requereixen d'un nou mantenidor. Això fa un total de 97 paquets orfes. Moltes gràcies als anteriors mantenidors per contribuir amb la comunitat del Programari Lliure. Si us plau, vegeu les pàgines WNPP per a la llista completa, i si us plau si preteneu adoptar algun paquet afegiu una nota a l'informe d'error i canvieu-ne el títol amb ITA:

Que teniu notícies noves? Si us plau informeu-nos sobre tot el que passi en la comunitat de Debian. Sempre estem cercant qualsevol història interessant per a afegir-la, sobretot articles nous d'escriptors voluntaris. Esperem amb il·lusió el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors d'aquest número de les notícies setmanals de Debian són Yooseong Yang and Martin 'Joey' Schulze.