Notícies setmanals de Debian - 29 de maig de 2002

Benvinguts al número vint-i-dos d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian. Sentim donar-vos aquesta petita edició, però en Joey està actualment massa ocupat amb altres coses. Pel que, seria molt improbable que poguem crear notícies per a la setmana que ve. Un dels nostres articles aparentment fou citat en el Sydney Morning Herald (l'Herald Matinal de Sidney).

Monitorització de l'ample de banda. En Brian May es preguntava quina seria la millor manera a Debian per a monitoritzar els paquets IP rebuts/enviats sobre una connexió externa (per exemple, volum de càrrega). Ell desitjaria saber quants octets ha rebut un lloc A, sobre quin port, quin lloc intern ha rebut més tràfic extern, etc. Va incloure un resum, resumint també les respostes.

Preferències d'apt En Brian May està confos sobre com interactua apt amb les seves preferències. La seva configuració inclou la característica per a fer "pinning", usada per molta gent quan barregen paquets de testing i unstable. No ha respost gaire gent, probablement no sigui una característica gaire emprada.

Empaquetant WineX. La setmana pasada hi havia una certa confusió des de que en Marc Leeman va enviar un ITP (Intent to Package) per a WineX, el WINE té compatibilitat per a jocs desenvolupats usant DirectX. L'autor va demanar a Debian que no es distribuira d'aquest paquet, es deia que el distribuir-lo podria danyar a la companyia i fins i tot també va amenaçat de canviar la seva llicència per a especificar la prohibició a Debian el tindre un paquet. Després en Marc va deixar el paquet i ens explicà el per què.

Nous tríptics de Debian. Amb la pròxima exibició i conferència LinuxTag en ment, en Jens Schmalzing i en Michael Banck han creat un nou flyer per a Debian, bilingüe (alemany i anglès). Aquesta vegada ha estat creat amb programari lliure sempre que ha estat possible. Encara que hi estava involucrat el LaTeX, el disseny no reflecteix el que molta gent esperava d'ell. En Karl Hammar ja ha traduït el flyer al suec i sembla que els brasilers també hi estan interessats. L'impres a Alemanya està esponsoritzat per credativ.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els següents paquets a l'arxiu de Debian o contenen importants actualitzacions.

Heu vist res d'interessant? Si us plau envieu-nos una nota sempre que observeu alguna cosa significativa que penseu hauria de ser inclosa en les DWN. Desafortunadament, nosaltres no podem veure-ho tot i aquest mes serà molt ocupat per a nosaltres. Per descomptat també estem agraïts pels articles totalment escrits per escriptors voluntaris. Esperarem treballant a rebre el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors d'aquest número de les notícies setmanals de Debian són Yooseong Yang and Martin 'Joey' Schulze.