Debians projektnyheder - 5. marts 2012

Velkommen til årets femte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Genopbygning af Debians arkiv med clang

Sylvestre Ledru foretog en undersøgelse, som genopbyggede Debians arkiv med clang, en ny C/C++/Objective-C-compiler. Formålet var at evaluere clangs nuværende færdigheder, hvad angår kompilering og understøttelse af C/C++/Objective-C. Resultaterne er tilgængelige på Debian clang-websiderne.

Genoplivelse af Debian Peru

Rudy Godoy bloggede om, at den lokale Debian Peru-gruppe er blevet genoplivet. Brugergruppen Debian Peru blev grundlagt i 2004, og var ganske aktiv i arbejdet med at sprede budskabet om Debian og fri software, men dernæst faldt aktiviteten. Men i de seneste to uger er gruppen igen blevet aktiv, og de planlægger forskellige arrangementer og møder, der går ud på at hjælpe folk med at bidrage til Debian. Man kan finde flere oplysninger på gruppens wikiside eller på deres postliste.

Slutrapport om DebConf11 frigivet

Det organisatoriske hold bag DebConf har frigivet slutrapporten om Debian Conference 2011, der fandt sted i Banja Luka, Bosnien-Hercegovina. Rapporten kan hentes fra DebConf's mediewebsted.
I en beslægtet nyhed har DebConf-kommitteen besluttet, at DebConf13 vil finde sted i Schweiz, formentlig i midten af august. Det schweiziske bud vandt snævert over buddet fra Riga, Letland.

Debian Utsav

Shirish Agarwal rapporterede om Debian Utsav, der fandt sted i Pune i sidste måned. Debian Utsav er en fejring af Debian-folk — man mødes på et sted, hvor man spiser, drikker og arbejder på Debian!, som Praveen — en af hovedarrangørerne — forklarede i en annonceringsmeddelelse. Under mødet var der nogle interessante foredrag og workshops, så som Debian history (Debian-historie), What goes on in making Debian (hvad sker der i fremstillingen af Debian) og Introducing to packaging (introduktion til pakning).

Andet nyt

Den 29. udgave af forskelligt nyt for udviklere er udgivet, og dækker følgende emner:

Sylvestre Ledru skrev en rapport fra den parisiske fejlrettelsesfest (BSP) i IRILL's lokaler. 104 fejl blev rettet. En af de større bedrifter ved BSP'en var, at Cyril Brulebois rettede de sidste få pakker, der stadig anvendte pakningsværktøjet Yada.

Leandro Gómez udsendte en opfordring til at melde sig som frivillig til DebConf12 på sin blog. Leandro forklarede, hvordan DebConf giver Debian-projektet mange fordele: Under konferencen kan Debian-bidragydere dele viden og diskutere, med det formål at forbedre forskellige aspekter ved Debian, herunder pakning, oversættelser og infrastrukturen.

Jan Wagner udsendte en opfordring til at melde sig som frivillig til at hjælp til ved Debian-standen under Chemnitzer Linux-Tage. For flere oplysninger kan man besøge den organisatoriske wikiside.

Kommende arrangementer

Der er flere kommende Debian-relaterede arrangementer:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Fire ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, fire ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers og seks personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Thorsten Alteholz, Javi Merino, Liang Guo, Oliver Sallou, Timo Aaltonen, Emile Joubert, Brian Thomason, Barry Warsaw, bojo42, Geoff Levand, Jerome Benoit, Cédric Pineau, Jeroen Keiren og Samuel Bronson velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian 7.0 Wheezy, i øjeblikket påvirket af 575 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 385 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: mumble, libvorbis, libarchive, fex, libmodplug, notmuch, libxml2, postgresql-8.4, puppet, openjdk-6, moodle, file og movabletype-opensource. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

105 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 144 pakker forældreløs og 442 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstillet nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssiden for at finde ud af hvordan man hjælper. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Cédric Boutillier, Francesca Ciceri, Sylvestre Ledru, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.