Debians projektnyheder - 16. september 2013

Velkommen til årets sekstende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian Women holdt IRC-møde

Gruppen Debian Women (Debian-kvinder) holdt et IRC-møde den 7. september, om hvordan man opmuntrer kvinder til at blive involveret i Debian. Der blev debateret projekter til det næste Outreach Program for Women, men også mindre opgaver og belønninger til personer, der ikke ved hvordan man bidrager. Desuden blev der foreslået, at holde lokale arrangementer, muligvis sammen med andre kvindegrupper involveret i FLOSS, og at genstarte øvelsesseancerne på IRC. Mødet havde en god deltagelse, og debatten fortsatte efter det officielt var afsluttet. Margarita Manterola offentliggjorde mødereferatet.

Bits fra Release Team

Niels Thykier sendte nogle bits fra Release Team, indeholdende forslag til at forbedre Jessies udviklingscyklus: En ændring til reglen for migrering til testing, automatiske fjernelser og automatiseret metrik til arkitekturkvalificering vedrørende Jessie.

I en beslægtet nyhed, opfordrede Jonathan Wiltshire til indsendelse af udgivelsesmål for Jessie. For at foreslå et mål, oprettes en wikiside inden den 30. september, med en kort beskrivelse af målet, detaljerede oplysninger om fortaleren(-erne), samt hvordan det opnås.

Bits fra DPL'en

Lucas Nussbaum sendte sin månedlige rapport over DPL-aktiviteter i august 2013. Blandt andet nævnte Lucas statussen på MariaDB i Debian, og det faktum at Debian er blevet inviteret til at deltage i OpenZFS-fællesskabet. Han opsummerede også nogle aktiviteter som følge af nye bidragydere-undersøgelsen, så som oprettelse af en paknings-"how-can-I-help" (hvordan kan jeg hjælpe til), og foreslog at pakningsspørgsmål stilles på lokale lister. Han nævnte også, at det næste Outreach Program for Women snart begynder. Hvis man har lyst til at være koordinator på Debian-siden, så kontakt Debian Womens postliste.

Videoer fra DebConf13 er tilgængelige

Takket være DebConf Video Teams fantastiske arbejde, kan man hente videooptagelser af mange foredrag under DebConf13, der fandt sted i august i Vaumarcus, Schweiz. Sylvestre Ledru offentliggjorde på sin blog, at de kan ses ved hjælp af en fin HTML5-grænseflade på IRILL's websted.

Francesca Ciceri begyndte arbejdet med at tilbyde engelske undertekster til nogle af videoerne, og med at få dem oversat til flere sprog. Nogle er allerede tilgængelige online. Hvis man har lyst til at hjælpe til, kan man se den tilhørende side på DebConf-wikien.

Hvis man nød godt af DebConf Video Teams arbejde, kan man skrive en kommentar på deres wikiside.

Andet nyt

Raphaël Hertzog offentliggjorde på sin blog, at de første kapitler af Debian Administrator's Handbook nu er opdateret til Debian 7.

Andreas Tille rettede fokus mod to af Debians infrastrukturhold, der har behov for bidragydere: Internationalisation og DebTags. Hvis man ønsker at bidrage til Debians infrastruktur, og at arbejde på noget, som direkte er synligt for brugerne, kan man overveje at deltage i holdene.

Martin Zobel-Helas sendte sin rapport om GanetiConf 2013, hvor han holdt et foredrag om Debians erfaringer med Ganeti. Ganeti er et softwareværktøj til håndtering af klynger af virtuelle servere; det er udrullet på alle Debians nye KVM-virtualiseringsservere.

Nye Debian Contributors

8 ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, 12 ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers, og 33 personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Hannes von Haugwitz, Nicolas Dandrimont, Brian Gupta, Richard Michael Hartmann, Agustin Henze, Alberto Garcia, James Downing Page, Michael Beattie, Apollon Oikonomopoulos, Joao Eriberto Mota Filho, Maarten Lankhorst, Martijn van Brummelen, Salvo 'LtWorf' Tomaselli, Uwe Kleine-König, Colin King, Joe Healy, Adrien Grellier, Phillip Susi, Sergey Suslov, Tom Jampen, Adam Stokes, Oliver Sander, Daniel Mizyrycki, Petr Salinger, David Suárez, Stephen Nelson, Pablo Oliveira, Maarten Lankhorst, Laurent Destailleur, Bas Couwenberg, Emanuele Aina, Daniel Pfeiffer, Jack Bates, Dirk Huenniger, Andrea Rota, Guillaume Bouteille, Jose M Calhariz, Olof Johansson, Jackson Doak, Simon Kainz, Micah Gersten, Miles Lubin, Axel Wagner, Anton Balashov, Benjamin Barenblat, Tonnerre Lombard, Federico Brega, David Parsons, Axel Wagner, Léo Cavaillé, Stewart Smith, Maarten L. Hekkelman og Thomas Bechtold velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: php-radius, openjdk-6, bind9, openafs, gnupg, libgcrypt11, chromium-browser, otrs2, wireshark, iceweasel, putty, swift, ruby1.9.1, cacti, python-django, chromium-browser, php5, kfreebsd-9, tiff, linux, icedove, cacti, exactimage, asterisk, imagemagick, libmodplug, phpbb3, exactimage, python-django, wireshark og wordpress. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet opdateringsbulletiner vedrørende to pakker: tzdata og libdatetime-timezone-perl. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

1598 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 535 pakker forældreløse og 135 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Justin B Rye og Thomas Vincent.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.