Debians projektnyheder - 30. september 2013

Velkommen til årets syttende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Resumé af Debian GSoC 2013

Google Summer of Code er nu afsluttet, og de femten studerende, som arbejdede hele sommeren på at forbedre Debian, har indsendt deres slutrapporter. De har arbejdet inden for forskellige områder, så som ZFS på Linux-integration, omskrivning af pakkesporingssystemet, forbedringer til Debian-søgning, scan-building af Debian-arkivet, MIPS N32/N64-port og redesign af oprettelsen af metapakker til Debian Blends. Den komplette liste over Debian GSoC-studerende og deres projekter, finder man på Debian-bloggen. Debian-projektet takker de GSoC-studerende for deres fantastiske arbejde, og Debian-mentorerne, der fulgte dem gennem de fire måneder.

Kommende opdateringer til Wheezy og Squeeze

Adam D. Barratt annoncerede, at både den stabile og gamle stabile Debian-udgave vil blive opdateret i de kommende uger: den mindre Wheezy 7.2-revision er planlagt til 12. oktober og den mindre Squeeze 6.0.8-revision er planlagt til 19. oktober.

Andet nyt

Andreas Tille skrev en detaljeret rapport over sine oplevelser under sommerens DebConf13 i Schweiz.

Paul Tagliamonte skrev en interessant artikel på sin blog, om hvordan og hvorfor systempakkehåndteringsprogrammer som APT og pip, et værktøj til installering af Python-moduler, kan sameksistere.

Debian Edu 7.1+edu0, den sjette Debian Edu- / Skolelinux-udgave, baseret på Debian 7 Wheezy, blev udgivet den 28. september.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

En ansøger er blevet accepteret som Debian Developer, og syv personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Jacob Appelbaum, Doug Torrance, Mattia Rizzolo, Yann Amar, Simon Gareste, Kevin Bortis, Octavio Alvarez og M. Hamish Bowman velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: python-django, iceweasel, chrony, puppet, icedove, pyopenssl, libvirt og davfs2. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

213 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 537 pakker forældreløse og 150 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.