Debians projektnyheder - 13. november 2013

Velkommen til årets tyvende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Bits fra DPL'en

Lucas Nussbaum sendte sin månedlige rapport over DPL-aktiviteter for oktober 2013. Blandt andet nævnte Lucas vigtige igangværende diskussioner om valg af standard-initsystem i Debian (hvilket tages op af den tekniske komite) samt den mulige anvendelse af CDN'er til indholdslevering til Debians brugere, foruden Debians deltagelse i Outreach Program For Women. I en anden besked offentliggjorde han planen for DPL-hjælpermøderne i de kommende uger.

En ny tjeneste der skal hjælpe med at gøre Debian bootstrapbar

Johannes Schauer annoncerede om tilgængeligheden af en ny tjeneste, bootstrap.debian.net, der på en menneskelig læsbar måde, præsenterer nyttige oplysninger om kildekodepakker, der har behov for ændringer for at gøre Debian bootstrapbar. Oplysningerne indsamles via uddata fra botch, et værktøj der kan løse cykliske buildafhængigheder ved hjælp af staged build-oplysninger; resultatet er den rækkefølge pakkerne skal opbygges i, for at man kan ende med det ønskede sæt pakker, og dermed gøre Debian bootstrapbar på automatisk vis.

Mips64el-porterboks er klar til brug

YunQiang Su annoncerede, at efter halvandet års arbejde, er mips64el-port'en nu i ganske god stand, med flere end 7600 opbyggede pakker. YunQiang Su har modtaget et nyt board, som kører mips64el-port'en, og er villig til at give adgang til alle, der har behov for at portere pakker til denne arkitektur.

Sidste chance for at donere til Debian i Outreach Program for Women

Programmet med modsvarende beløb, som en hjælp til at finansiere Debians deltagelse i OPW ophører den 14. november. Der er kun nogle få dage tilbage at give bidrag i og dermed hjælpe programmet med at nå sit økonomiske mål. Brian Gupta skrev en artikel i Debians blog, som beskriver reglerne for programmet. Overvej at donere i dag!

Andet nyt

Charles Plessy offentliggjorde, at version 3.9.5.0 af Debian Policy er blevet udgivet.

Hector Oron udgav et referat fra det nylige DSA Team-møde.

Kommende begivenheder

Der er en kommende Debian-relateret begivenhed:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Fire personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Gioele Barabucci, Vitor Augusto, Patrick Ruckstuhl og Lars Dieckow velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: chromium-browser, icu, roundcube, iceweasel, strongswan, nss, tryton-client og wireshark, Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet en opdateringsbulletin vedrørende pakken: usemod-wiki (til Wheezy og Squeeze). Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

247 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 540 pakker forældreløse og 155 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.