Debians projektnyheder - 14. august 2014

Velkommen til årets tolvte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian Day 2014

Debian Day (Debiandag) afholdes årligt den 16. august, og i år falder den på en lørdag. Indtil videre ser det ud til at seksten byer i seks lande, kommer til at fejre Debian Day i 2014. Hvis du har planlagt en fejring, så registrer den på wikien og tilføj en side derom. Hvis du endnu ikke har planlagt en fejring, hvorfor så ikke være med til at fejre Debian?

Behov for hjælp til test af ejabberd

Hvis du bruger pakken ejabberd (en XMPP-server), så er Philipp Huebner på udkig efter hjælp til at teste den seneste version, som han nyligt har uploadet.

Debian Developers i 2014 pr. land

Christian Perriers årlige rapport over antallet af Debian Developers pr. land, er blevet opdateret for 2014. Rapporten indeholder data for hvert år fra 2009 til nu.

OpenAmbit er nu i unstable

Som rapporteret af Christian Perrier i et weblogindlæg, er OpenAmbit, et projekt, der udvikler åben software til sportsuret Suunto Ambit, nu i unstable.

Debians arm64-port har nået 85 procent

Wookey erklærede på Debian ARM-listen, at arm64-porten er åben og bad om hjælp. Porten har nået en opbygningsprocent 84,5, med i øjeblikket 180 pakker i kø, hvilket placerer projektet meget tæt på de nødvendige 85 procent, som er kvalifikationskravet. Der er mange pakker, som endnu ikke er opbygget fra Debian-kildekode, der har behov for hjælp med at opfylde målet om at bootstrappe arm64 i tide til Jessie. Dagligt genereres der en liste over pakker som blokerer arm64-porten.

Første skridt mod uploads som kun indeholder kildekode

Som et første skridt på vejen mod obligatoriske uploads, som kun indeholder kildekode, annoncerede Ansgar Burchardt, at Debian-arkivet nu accepterer uploads af pakker, som kun indeholder kildekode, under visse betingelser: i særdeleshed skal kildekodepakkerne allerede være til stede i arkivet, og de må ikke oprette binære pakker, og kun arkitekturspecifikke binære pakker kan fjernes fra listen over filer, der uploades.

Se programmet for DebConf14

DebConf, Debian-projektets årlige konference, finder i år sted i Portland, Oregon i USA, fra den 23. til 31. august. Til glæde for personer, der ikke kan deltage i konferencen, vil DebConf-foredrag blive sendt direkte på internettet, hvor det er muligt, og videooptagelser af foredragene udgives på web, sammen med præsentationsslides. Se det komplette program på DebConf14-konferencens websted.

Interview

Der har været et DebianEdu-interview med Bernd Zeitzen (på engelsk), som blandt andet beskriver, hvordan han blev involveret i Debian Edu, og hvordan han ser på projektet.

Andet nyt

Den sjette opdatering af den stabile Debian-distribution (kodenavn Wheezy), blev udgivet den 12. juli.

Den tiende og sidste opdatering af den gamle stabile Debian-distribution (kodenavn Squeeze), blev udgivet den 19. juli. Squeeze vil ikke længere modtage sikkerhedsopdateringer. Brugere af arkitekturerne amd64 og i386, som ikke er i stand til at opgradere til Wheezy, bør overveje at anvende distributionen Squeeze-LTS.

Den tekniske komite har offentliggjort sin beslutning om standardimplementering af libjpeg og om fortsat understøttelse af flere initsystemer.

Lucas Nussbaum, Debians projektleder, opdaterede delegationerne som DebConf Chairs (formænd for DebConf). Martín Ferrari og Tássia Camões erstatter Holger Levsen og Gunnar Wolf, og de vil samarbejde med Moray Allan, og fungere som binde- og vedtægtsled mellem DebConf-holdet og Debian-projeket, for at sikre at DebConf bliver en succes.

Nye Debian Contributors

10 ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, 7 ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers, og 32 personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils YunQiang Su, Andrey Rahmatullin, Timo Aaltonen, Andreas Rönnquist, Christophe Siraut, Joao Eriberto Mota Filho, Markus Frosch, Maarten Bernardus Lankhorst, Klee Dienes, Tobias Frost, Sandro Knauß, Dimitri Fontaine, Brett Parker, Jean Schurger, Louis Bouchard, Thomas Moulard, Daniel Jared Dominguez, Chen Baozi, Alin Andrei, Hans Zandbelt, Samuel Lidén Borell, Jussi Pakkanen, Nigel Kukard, Marcio de Souza Olivera, Sophie Brun, Alessio Garzi, Olivier Aubert, Caitlin Matos, Sascha Steinbiss, Chris Cormack, Yoshino Yoshihito, Evan Hanson, Jean Baptiste Favre, George Ormond Lorch III, Alex Henrie, Harald Dunkel , Adrien Grellier, Breno Leitao, Arnd Hannemann, Wolfgang Silbermayr, Alexandre Dantas, Kristof Ralovich, Anthony F McInerney, Alessandro Ranellucci, Jesse Norell, Pierangelo Mancusi, Ghislain Antony Vaillant, Joachim Bauch og Mathieu Parent velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: dbus, linux, vlc, php5, phpmyadmin, eglibc, libav, libxml2, fail2ban, openjdk-6, polarssl, ruby-activerecord-3.2, drupal7, acpi-support, mysql-5.5, iceweasel, openjdk-7, transmission, apache2, cups, modsecurity-apache, linux, tor, nss, lzo2, icedove, reportbug, openssl, drupal7, krb5, wordpress, wireshark, libav og kde4libs. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet en sikkerhedsopdateringsbulletin vedrørende denne pakke: libreoffice. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Debian-holdet med ansvar for langtidsunderstøttelse af squeeze, har udgivet sikkerhedsopdateringsbulletiner vedrørende disse pakker: openssl, lxml, php5, libemail-address-perl, gnupg, tiff, phpmyadmin, linux-2.6, cacti, libxml2, fail2ban, postgresql-8.4, cups, python-scipy, nss, poppler, file, python2.6 og tor. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, listen med opdateringer til stable og opdateringer til langtidsunderstøttelse) for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

1037 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 596 pakker forældreløse og 139 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Donald Norwood, Justin B Rye og Paul Wise.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.