Figyelem! A fordítás elavult, olvasd az eredetit.

Adományok a Software in the Public Interest számára

Pénzadományok

A projekt neve Debian, az általunk létrehozott disztribúció neve pedig Debian. A pénzadományok kezeléséhez létrehoztunk egy nonprofit szervezetet, amelynek neve Software in the Public Interest.

Bár a világ minden részéről származó önkéntesek dolgoznak rajta, a Debiannak is vannak költségei, amelyeket hosszú időn keresztül a fejlesztők saját zsebből álltak. Ilyen költségek például a debian.org tartomány fenntartása, a CD-k elkészítése az új kiadások teszteléséhez, a konferenciákkal kapcsolatos megtérületlen utazási- és szállásköltségek stb.

Az adományok nagy része az elégedett felhasználóktól származik. Bár minden adományt szívesen fogadunk, azt reméljük, hogy a Debiant üzleti célokra felhasználók (CD gyártók, támogatást nyújtó cégek, sőt az üzletmenetükben napi szinten a Debianra támaszkodó vállalatok is) a nyereségük bizonyos hányadával támogatni tudják azon célunkat, hogy a Debian a lehető legjobb operációs rendszer legyen.

Ha pénzbeni adományt szeretnél felkínálni, akkor nézd meg az SPI-adományok lapot. Ne feledd el meghatározni, hogy az adományt a Debiannak szánod. Mivel az SPI nonprofit szervezet, az adományokról lehetőségünk van adóigazolások kiadására.

Egyes országokban egyszerűbb a Software in the Public Interest egyik partnerszervezetének felajánlani az adományt (az aktuális információkért lásd az SPI-adományok lapot):

Felszerelések és szolgáltatások adományozása

A Debian a jelenlegi alacsony költségvetéséből nem tudja megoldani saját számítógépek és hálózati kapcsolatok beszerzését és fenntartását. Ennek megfelelően a különféle vállalatoktól és egyetemektől kapott felszerelésekre és szolgáltatásokra hagyatkozunk, hogy fenntarthassuk a Debian kapcsolatát a világgal.

Ha a munkahelyed rendelkezik elfekvő felesleges számítógépekkel vagy tartalék alkatrészekkel (merevlemezek, SCSI vezérlők, hálózati kártyák stb.), akkor kérünk, hogy fontold meg a Debiannak adományozás lehetőségét. A részletekről érdeklődj a hardware-adományozási megbízottnál!

A Debian a különböző szolgáltatások és csoportok által igényelt hardverről listát tart nyilván.


Az alábbi szervezetek adományoztak felszerelést vagy szolgáltatásokat a Debiannak: