NB: Originalen er nyere enn denne oversettelsen.

Donasjoner

Donasjoner ivaretaes av Debians projektleder (DPL) og gjør det mulig for Debian å ha maskiner, annen maskinvare, domener, kryptografiske sertifikater, Debian-konferansen, Debian-minikonferanser, utviklingssprinter, tilstedeværelse ved andre begivenheter med mer. Takk til alle våre donorer for deres støtte til Debian!

Den letteste måten å donere til Debian på, er via PayPal til Software in the Public Interest, en fortjenestefri organisasjon som forvalter Debians aktiva. Du kan donere ved hjelp av metodene nedenfor.

Donasjonsmetoder

Forskjellige organisasjoner forvalter aktiva for Debian, samt mottar donasjoner på vegne av Debian.

Organisasjon Metoder Merknad
SPI PayPal, Click & Pledge (løpende donasjoner), annet USA, skattefritatt fortjenestefritt
Debian France bankoverføring, PayPal Frankrike, skattefritatt fortjenestefritt
debian.ch bankoverføring, annet Sveits, fortjenestefritt
Debian utstyr, tid, annet

Software in the Public Interest

Software in the Public Interest, Inc. (Programvare i allmennhetens interesse) er et skattefritatt fortjenestefritt selskap i USA, grunnlagt av Debian-folk i 1997, med det formål å hjelpe fri programvare- og maskinvare-organisasjoner.

PayPal

Engangs og gjentagende donasjoner kan gjøres via SPI-siden hos PayPal. For å gjøre donasjonen gjentagende, kryss av "Make This Recurring (Monthly)"-boksen.

Click & Pledge

Engangs- og løpende donasjoner kan foretaes via SPI sin side på nettstedet til Click & Pledge. For å foreta en løpende donasjon, skal man til høyre velge hvor ofte man vil donere, rulle ned til "Debian Project Donation", skrive beløpet man ønsker å donere, klikke på "Add to cart" og gå gjennom resten av prosessen.

Annet

Donasjon via bankoverføring og andre måter er også mulig. Noen steder i verden kan det være lettere å donere til en av Software in the Public Interests partnerorganisasjoner. For flere opplysninger, besøk SPI sin donasjonsside.

Debian France

Den franske Debian organisasjonen er en organisasjon registrert i Frankrike under loven fra 1901 opprettet for å støtte og promotere Debian-prosjektet i Frankrike.

Bankoverføring

Donasjon via bankoverføring er mulig til den bankkontoen som man finner på Debian France sin donasjonsside. Kvitteringer er tilgjengelig for slike donasjonene ved å sende epost til donation@france.debian.net.

PayPal

Donasjoner kan bli sendt via Debian France sin PayPal-side. Disse kan bli styrt til Debian France spesielt eller til Debian-prosjektet generelt.

debian.ch

debian.ch ble grunnlagt for å representere Debian-projektet i Sveits og Fyrstedømmet Liechtenstein.

Bankoverføring

Donasjon via bankoverføring fra både sveitsiske og internasjonale banker er tilgjengelig til de bankkontoer som er oppgitt på nettstedet debian.ch.

Annet

Donasjoner via andre metoder kan gjennomføres ved å kontakte donasjonsadressen oppgittt på nettstedet debian.ch.

Debian

Debian kan direkte motta donasjoner i form av utstyr, men for øyeblikket ingen andre donasjoner.

Utstyr og tjenesteytelser

Debian er også avhengig av donasjoner i form av utstyr og tjenesteytelser fra enkeltpersoner, virksomheter, universiteter og så videre, for å holde Debian forbundet med resten av verden.

Dersom din bedrift har ubrukte maskiner eller overskudds-utstyr (harddisker, SCSI-kontrollere, nettverks-kort, osv) liggende omkring, ta i betraktning å donere dem til Debian. Ta kontakt med maskinvaredonasjonsansvarlige for detaljer.

Debian vedlikeholder en liste over ønsket maskinvare til forskjellige tjenester og grupper innenfor projektet.

Tid

Det er mange måter å hjelpe Debian på med bruk av ens fritid eller arbeidstid.

Annet

Debian er for øyeblikket ikke i stand til å motta noen form for kryptovaluta, men vi undersøker hvordan vi kan bli i stand til å motta donasjoner på den måten.

Donorer

Nedenfor finner du lister over organisasjoner som har donert utstyr eller tjenesteytelser til Debian: