S4 Webbhotell, Litauen

Vi är ett etiskt och hållbart webbhotellsföretag och fram till nyligen har vi kört mestadelen av våra webbservrar på CentOS, tillsammans med en mix av andra distributioner för saker som mailservrar och backupservrar.

Det senaste året då vårt företag har växt en del och tillsammans med utgåvemodellen för CentOS har vi aktivt sökt efter en ny lösning och planerat att migrera alla våra servrar till en gemensam Linuxdistribution. Vi har gjort en mängd efterforskningnar och byggt en mängd testservrar och kommit till slutsatsen att Debian är det absolut bästa valet för oss, och vi migrerar allt till Debianbaserade servrar.

Mjukvara med öppen källkod har varit i centum för vårt etos sedan början men är något som vi har blivit mer och mer fokuserade vid allt efter tiden har gått. Där detta kan vara öppenkällkodsprojekt som drivs framåt av stiftelser eller andra gemenskaper utan att vara beroende av eller ägda av kommersiella företag så är det bättre, och inget är jämförbart med Debian när det kommer till detta.

Eftersom vi är webbhotell för kunder med sajter och mailservrar i produktion, är säkerhet och stabilitet också väldigt viktigt, och återigen har vi inte hittat något som matchar Debian när det kommer till stabilitet.