Intel-på-Unix-udviklere arbejder på et fælles binært format

10. oktober 1997

Kære Debian-brugere og -udviklere,

Her er en annoncering fra 86open-projektet, et projekt til indførelse af binær kompatibilitet mellem alle Unix-varianter på Intel-arkitekturerne. Kort og godt går det ud på at arbejde på at støtte ELF LIBC6-programmet på samtlige platforme, så fabrikanter kan lave et enkelt program som vil køre på alle Unix-varienter som kører på Intel-maskiner. Som det fremgår af annonceringen har projektet allerede omfattende kommerciel støtte.

Jeg tror at dette har en større chance for at lykkes end tidligere Unix-standardiseringsarbejder. Fremfor at fremstille en standard på papir, vil projektet udgive en reference-implementering som kører på forskellige platforme. Da dette vil være fri software, vil omkostningerne ved implementering af kompatibiliteten være langt lavere end at implementere nye programmer som følger en standard beskrevet på papir.

Det faktum at kommercielle Unix-forhandlere går over til fri software til deres løsninger er en virkelig triumf for fri softvære-bevægelsen, og noget som jeg forventer vil blive gentaget. Det glæder mig at de vigtigste Linux-distributioner er repræsenteres i styrelseskomiteen sammen med de største kommercielle Unix-forhandlere, og jeg er stolt over at repræsentere Debian i dette projekt.

        Tak

        Bruce Perens

Annonceringsens komplette tekst