Flere distributører deltager i det voksende LSB-projekt

26. august 1998

LCS-grundlæggere går med i LSB-projektet

Vi er glade for at kunne annoncere at grundlæggerne af Linux Compatibility Standards-projektet (LCS), et samarbejde mellem Debian og Red Hat, vil arbejde på Linux-standarder som en del af LSB-arbejdet. Nu hvor LSB kombinerer den oprindelige målsætning fra LSB med målene hos LCS, ser LCS-grundlæggerne ikke nytte i at separat standardiseringsarbejde.

LSB vælger ny formand og danner tre tekniske underprojekter

Efter at Bruce Perens forlod projektet den 10. august, var det nødvendigt at finde en ny formand for LSB-organisationen. Flere distributører mente at en sådan formand skulle være upartisk og derfor ikke komme fra en Linux-distributør. Den nye formand LSBs styrelseskomité er Daniel Quinlan (leder af Filesystem Hierarchy Standard http://www.pathname.com/fhs/).

Oprindeligt var LSB-projektets målsætning af skabe en Linux-referenceplatform, som ville definere en standard-Linux. Ethvert program som kørte uden problemer på referenceplatformen, kunne forventes at køre på alle Linux-systemer som levede op til standarden. En nedskrevet LSB-standard og testmiljø var sekundære mål.

Efter diskussionerne om hvordan referenceplatformen fortsatte, blev det tydeligt at uden aktivt arbejde på den skrevne standard og testmiljøet, ville LSB-projektet ikke få succes med at nå sine mål. Derfor er LSB-projektet nu blive reorganiseret i tre tekniske underprojekter af samme vigtighed, hver med en prominent teknisk ledelse.

Disse tre grupper skal samarbejde om at skabe en basisstandard for Linux-styresystemet som følger:

Hvis ovenstående ikke er sandt, skal et eller andet rettes. Hvis de tekniske grupper ikke kan afgøre det, skal styrelseskomitéen fungere som mælgere.

Slutteligt skal eksempelimplementationen bestå udelukkende af fri software, og testmiljøet skal være så frit som LSB kan gøre det, uden at gøre den ubrugelig.

Nyt LSB-websted

LSB-projektet har nu et websted: http://www.linuxbase.org/.

Om Linux Standard Base

Linux Standard Base (LSB) udvikler et antal standarder som vil forøge kompatibiliteten mellem Linux-distributioner og gøre det muligt for programmer at køre på Linux-systemer som lever op til standarderne. LSB vil også hjælpe med at koordinere arbejdet med at få softwarehuse til at tilpasse og skrive produkter til Linux.

Offentligheden i almindelig opfordres til at tegne abonnement, med ønsket om at ikke-medlemmer af komitéen kun lytter med.

Listen över enkeltpersoner og organisationer der deltager i LSB-arbejdet, eller som støtter LSB, omfatter:

(Se www.linuxbase.org for den voksende liste over deltagere.)

Kontaktoplysninger

For yderligere oplysninger, send en e-mail på engelsk til press@linuxbase.org eller besøg Linux Standard Bases websted på http://www.linuxbase.org/.