Debian-projekt har vedtaget sine vedtægter

12. december 1998

Debian-projektet har vedtaget sine vedtægter, som kan ses på https://www.debian.org/devel/constitution. Højdepunkterne er blandt andre oprettelsen af en teknisk komite, projektleder-positionen, projektsekretær-positionen, positioner som leder-delegater, og en afstemningsprocedure. Vedtægterne blev foreslået i september 1998, og efter en diskussionsperiode blev der holdt en afstemning i december 1998. Der var stort set enighed om at vedtage vedtægterne med 86 gyldige stemmer.

Diskussionen om vedtægterne begyndte tidligt i 1998 og foregik på Debians postlister. Størstedelen af diskussionen kan findes i postlisten debian-devels arkiver på https://lists.debian.org/. Flere oplysninger om afstemningen findes på https://www.debian.org/vote/1999/vote_0000.

Vedtægterne beskriver den organisatoriske struktur til formel beslutningstagning i Debian-projektet. Da Debian fortsat er i vækst, vil dette være et værdifuldt dokument til sikring af at Debian fortsætter med at udvikle sig og vokser med medlemmerens bidrag.