Debian/ARM kører på LART

23. november 2000

Informations- og kommunikationsteorigruppen på Delft Tekniske Universitet har den fornøjelse at annoncere, at Debian GNU/Linux 2.2 kører på deres indkapslede LART-system.

Eric Mouw skrev til os: "Efter vi ændrede ArmLinux-IDE-driveren til LART, har vi kunnet lægge en Linux-distribution på disken. Der er dog ikke ret mange distributioner som understøtter ArmLinux. Jeg har brugt Debian i lang tid (siden Debian 1.0), så jeg er bekendt med Debian-distributionens høje kvalitet (både i386 og sparc) og valgte derfor debian-arm."

Debian-arm-distribution blev ikke installeret uden fejl, men fordi Eric kender installationsproceduren, kunne han installere debian-arm på LART'en ved hjælp af en særligt tilpasset 2.2.14-kerne og debian-arm resque-disketten. LART-maskinen kan oversætte sin egen kerne og moduler, ved hjælp af den oversætter som følger med Debian, så hele platformens stabilitet er bevist.

LART er en lille, men kraftig indkapslet computer, som kan køre Linux, og er baseret på en Intel SA-1100 StrongARM-processor. Dens ydeevne er omkring 250 MIPS, mens dens strømforbrug er mindre end 1 Watt. I standardopsætningen har den 32 MB DRAM and 4MB Flash ROM, hvilket er tilstrækkeligt til en Linux-kerne og RAM-disk-aftryk.

De nødvendige hardwaredesignfiler til opbygning af en LART er frit tilgængelige under en Open Hardware-lignende licens. Alle filer findes på http://www.lart.tudelft.nl/.