Finalitza en Oslo una exitosa conferència de Debian

28 de juliol de 2003

A prop de 140 persones varen assistir a la conferència de Debian d'aquest any, del 18 al 20 de juliol a la Universitat d'Oslo, Noruega. D'aquestes, al voltant de 90 persones assistiren al primer camp de treball de Debian que va precedir a la conferència, del 12 al 17 de juliol. Durant la debcamp es varen adobar més de 200 errors al futur instal·lador de Debian (debian-installer), el qual demostra l'èxit d'aquest tipus de trobades de desenvolupadors.

Gràcies al fort patrocini per part de HP, NUUG Foundation, Lindows, Trolltech, O'Reilly, Linpro (amb Dell) i el de la Universitat de Oslo, el menjar, espai, recursos de computació abundant i l'acomodament va ser gratuït per als assistents. Molts desenvolupadors d'Europa i dels voltants també es varen oferir suport en els seus viatges. El gran suport del Grup d'usuaris de Unix Noruec (NUUG) en la planificació i organització va fer que l'esdeveniment anés suau com la seda i que en sortís una impressió del més professional.

L'actual Líder del Projecte Debian, Martin Michlmayr ha estat molt impressionat amb la debcamp: "La debconf d'aquest any i especialment la debcamp precedent han estat un gran èxit. La idea de tindre una debcamp en la qual la gent pogués treballar conjuntament en diversos projectes va nàixer durant la debconf de l'any passat i s'ha fet realitat aquest any. Hem vist que és realment eficaç quan es pot posar a treballar conjuntament en una sola habitació a la gent que normalment treballen a través d'Internet. S'han discutit i resolt satisfactòriament molts problemes de disseny i implementació. Intentarem dur a terme més debcamp en el futur, possiblement més petites en diversos països".

El coordinador de Debian per a conferència Andreas Schuldei, conclou: "Les comunitats que treballen juntes a través d'Internet necessiten aquest tipus de trobades per arribar a ser més pròsperes. Penso que aquest esdeveniment ha satisfet el seu objectiu i ha servitper a motivar-lo. Aquest és un exemple cridaner de la vibrant comunitat i asombrosa varietat de Debian".

Més informació
Fotografies