Onnistunut Debian-konferenssi Oslossa päättynyt

28. heinäkuuta 2003

Noin 140 ihmistä osallistui tämän vuoden Debian-konferenssiin, joka pidettiin Oslon yliopistossa Norjassa heinäkuun 18.-20. päivinä. Osallistujista noin 90 oli mukana myös ensimmäisellä Debian-työleirillä, joka edelsi konferenssia heinäkuun 12.-17. päivinä. Debcampin aikana korjattiin yli 200 vikaa tulevasta debian-installerista (asennusohjelma). Tällainen osoittaa tämän tyyppisten kehittäjätapaamisten onnistumisen.

Kiitokset runsaasta sponsoroinnista HP:lle, NUUG-yhdistykselle, Lindowsille, Trolltechille, O'Reillylle, Linprolle (Dellin kanssa) ja Oslon yliopistolle ruuan, tilojen, yltäkylläisen laskentatehon ja majoituksen ollessa ilmaista osallistujille. Monia kehittäjiä sekä Euroopasta että kauempaa kyettiin tukemaan myös matkoissa. Runsas tuki Norjan Unix-käyttäjien yhdistyksestä (NUUG) suunnittelussa ja järjestelyissä sai tapahtuman sujumaan kitkatta ja jätti ammattimaisen vaikutelman.

Nykyinen Debian-projektin johtaja Martin Michlmayr oli erittäin vaikuttunut debcampista: "Tämän vuoden debconf ja ertyisesti edeltänyt debcamp olivat suuri menestys. Idea debcampin pitämisestä, jossa ihmiset voivat työskennellä eri projekteissa yhdessä, syntyi viime vuoden debconfin aikana ja toteutettiin tänä vuonna. Olemme nähneet, että se on erittäin tehokas kun saadaan samaan huoneeseen ihmisiä, jotka yleensä työskentelevät Internetin kautta. Monista suunnittelu- ja toteutusongelmista on keskusteltu ja onnistuneesti ratkottu. Pyrimme pitämään lisää debcamppeja tulevaisuudessa, kenties pienempiä eri maissa."

Debianin konferenssin koordinaattori Andreas Schuldei tiivisti: "Erityisesti yhteisöt, jotka työskentelevät yhdessä Internetin kautta, tarvitsevat tämän kaltaisia kokoontumisia tullakseen vielä onnistuneemmiksi. Minusta tämä tapahtuma täytti tavoitteet inspiroiden ja motivoiden kaikkia osallistuneita. Tämä oli huomiota herättävä esimerkki Debianin eloisasta yhteisöstä ja hämmästyttävästä moninaisuudesta."

Lisätietoa
Kuvia